16/08/2022

Moje vrste zahvalnosti

Na koji način izražavaš zahvalnost?

Zahvaljuješ li se uopće kome što postojiš? Sebi, Bogu, mami, tati? Koliko i na koje sve načine je zahvalnost uključena u tvoj život? Zahvaljuješ li se jer to osjećaš ili jer je to sada u trendu?

Koliko je iskrenosti u tvojoj zahvalnosti? Koliko je umiljavanja Bogu u tvojim riječima?

Shvatila sam nedavno da imam dvije vrste zahvalnosti. Kao što imam dvije vrste osobnosti. Mirnu i divlju.

Moje izražavanje zahvalnosti većinom zvuči ovako:

”Hvala ti Bože što živim i što dišem. Što hodam i imam zdrave ruke i noge. Hvala ti što osjećam vjetar u kosi, more na koži. Hvala ti što sada razumijem pa sa lakoćom otpuštam. Što sam sretna jer živim ljubav u sebi, jer vidim ljubav u drugima. Hvala ti što je prevladala moja dobra strana. Hvala ti na doticanju dna, iz toga se moja duša probudila. Hvala ti na svim traumama i nevoljama u životu. Hvala ti Bože što u sebi znam što je ispravno i što uvijek stojim gdje je ispravno pa makar stajala sama. Hvala ti na toj hrabrosti.

Hvala ti što znam da sve što mi je dano može biti i oduzeto. Možda ja to sve samo posuđujem u ovom životu. Hvala ti što propitkujem sve što mi nema dušu i sve što je trulo. Hvala ti što sam rođena da radim razliku u svijetu, iako je ta razlika ponekad usamljena. Hvala ti što nisam poslušna i što imam obzira za slabijeg od sebe. Hvala ti Bože što sam u službi drugih jer samo tako osjećam da živim. I da sutra umrem ne bi mi bilo žao jer sam uvijek strastveno živjela. Loše ili dobro, bilo je sa vatrom.”

Također, moje izražavanje zahvalnosti nekad zvuči i ovako:

”Hvala ti Bože što si mi dao ovu jezičinu pa me većinom boli kurac što ljudi pričaju i misle. Hvala ti što su me odgojili roditelji koje je bolio kurac što misli susjed, selo ili grad, koji su samo govorili ”neka si ti sretna.” Hvala ti Bože što je izumljena psovka ”ko ti jebe mater” koju rado koristim kada me netko jebe u mozak. Hvala ti Bože što postoji kučka u meni koja čuva malu Stelu i koja grize na svaku nepravdu i nasilje u svijetu. Hvala ti Bože što me na vrijeme sačuvaš od nekih budala za kojima bih glavu izgubila. Hvala ti Bože što mogu odjebat, prekrižit, zaboravit, oprostit i pokopat one koji zaslužuju pokop uz najbolju muziku.

Hvala ti Bože na mojem fuck off stavu koji me je sačuvao praznih priča, gluposti, budaletina, oženjenih muškaraca lakog morala, ljubomornih žena i mlakih ljudi. Hvala ti Bože što imam krug jakih žena koje isto tako boli kurac pa mi je lakše kad mene malo previše boli kurac. Hvala ti Bože što sam žensko jer da sam muško sa ovim stavom nekad bih bez nogu ostala. Hvala ti Bože što sve ovo mogu izreći u najvećem miru i ljubavi.

Hvala ti, ja znam da ti znaš da bi nam bilo jako dosadno da smo svi isti. Znam da se uspavana publika ponekad mora i prodrmat.”

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova stranica zaštićena je kroz reCAPTCHA i apliciraju se Google Pravila privatnosti i Uvjeti korištenja.

Pronašli ste sebe u objavi?

Onda će Vam se zasigurno svidjeti moja zbirka pjesama!

Ova zbirka osobnih priča i pjesmi stvorena je s namjerom da prodire u naše najdublje dijelove – onu zanemarenu, često zaboravljenu dušu koja nas usprkos tome nikada ne napušta.

stela cavrić zbirka pjesama kad duša priča svijet šuti
stela cavrić autorica
Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Ne želim ti (samo) sretnu Novu godinu

Ne želim ti (samo) sretnu Novu godinu

Cijeli dan sam danas vani, družim se sa prijateljicom, pričamo, razmišljamo. Dobivamo vijest da je opet netko u našoj blizini umro. Isto tako čula...

Božić i sve što dolazi sa njim

Božić i sve što dolazi sa njim

Subota, 10 sati ujutro, pišem ovo na brzinu, Cicko mi sjedi u krilu i želi se mazit. Trebam požurit da stignem sve stvari još spakirat i oko 12h...

Sve je u redu sa tobom

Sve je u redu sa tobom

''Pitam se što nije u redu sa mojim licem, što nije u redu sa mojim obrvama, usnama, grudima? Jesu li mi obrve pretanke? Možda da ih jače nacrtam?...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!