15/01/2023

Što je Život?

$

Život je ona slika na platnu umrljana sa sto boja koje vrište da budu viđene.

Bacajući ih na platno nemaju puno smisla, ali kad se slika pogleda iz daljine, to je to.

To je Život.

….

Kad ništa nema smisla i dopustiš Životu da te vodi. Kad sve iluzije padaju i kada mašta doseže svoj vrhunac. Kada pokušavaš kontrolirat ali vidiš da su boje jače od tebe. Kada vidiš da svaka ima svoju misiju u jednoj maloj priči zvanoj ”tvoj život”. Kada znaš da ništa ne znaš i kada si u miru sa time. Kada se dno čini kao novi početak gdje dobivaš nove ljude, novi smisao, novo Ja. Kada sve to umrljano, prljavo, bolno i nestvarno, uđe pod kožu i osvijetli ti vene, tada pogledaš svoj život kao sliku na platnu.

Tada odlučiš da slici nije mjesto u podrumu.

I tada odlučiš da sve mora biti viđeno.

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova stranica zaštićena je kroz hCaptcha i apliciraju se njihova Pravila privatnosti i Uvjeti korištenja.

Pronašli ste sebe u objavi?

Onda će Vam se zasigurno svidjeti moja zbirka pjesama!

Ova zbirka osobnih priča i pjesmi stvorena je s namjerom da prodire u naše najdublje dijelove – onu zanemarenu, često zaboravljenu dušu koja nas usprkos tome nikada ne napušta.

stela cavrić zbirka pjesama kad duša priča svijet šuti
stela cavrić autorica
Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Tihi dom

Tihi dom

Ulazim u tvoj Tihi dom, brišem cipele na ulazu i otvaram srce. Pitam te kako si, fali li ti nešto, možda ti falim ja ili netko drugi. Vadim dušu van...

Uz tebe sam

Uz tebe sam

ne želim ti reći da će život proći i da je tako trebalo biti dajem ti siguran prostor da se i ti raspadneš ako treba, padni i ostani na podu ne...

Što nakon ljubavi?

Što nakon ljubavi?

nakon ljubavi ostaje poštovanje ako nema poštovanja znači da ljubavi nikad nije ni bilo *gledam kako se biraju ljudi pa provode skupa minute, dane i...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!