12/02/2023

(Ne)normalna

Uzmi moje ruke i vodi me, neka tipkaju po ovoj tipkovnici ono što želiš da se čuje. Ono što ni ja ne čujem niti ću ikada biti sposobna čuti. Osjećam pola života da se trebam davati drugima i živjeti kroz druge, na način da me izazivaju i iscjeljuju. U svim tim načinima poznatim samo Bogu i Svemiru, ja sam mala kao kišna kap, koja nestane prije nego dotakne cestu. Kako sam toliko mala a moje srce zvuči kao pljusak usred grmljavine kada želim da nešto mora biti rečeno kroz mene? Trenutno osjećam kao da sam između svjetova, sa jednom nogom na zemlji i sa dušom negdje između, koristim riječi svih svjetova, slušam note koje ne razumijem ali osjećam, i ostavljam ih ovdje jer znam da je ovo moj način, svrha i misija.

Nikad neću biti kao normalan svijet.

Pola života sam se pitala zašto ne mogu biti kao normalni ljudi, što to živi u meni i ne da mi da se smirim i živim kao većina ljudi. Nikad nisam mogla objasniti taj svoj nemir koji me tjerao da kopam, istražujem, bježim od sebe i drugih. Nisam mogla shvatiti što je to u meni što mi ne da da dišem normalno, nego želi da se utapam svaki put kad uđem u more. Pola života pitajući se čemu sve te misli u mojoj ludoj glavi, čemu svi ti jezici koje ne razumijem, čemu svi ti snovi koje ne znam prepričati. Što želi život od mene?

Hvala Bogu pa je ta polovica života završila i više ne tragam za tih odgovorima. Sada tragam samo kad na duže stanem i postanem dosadna sama sebi. Iako su to rijetki trenuci jer meni nikad nije dosadno samoj sa sobom. Nekad sam sama sebi najbolje društvo. Moja potreba nije nestala. Moja potreba se proširila na puk. Nije mi više dovoljno ako dotaknem jednu dušu. Iako, mislim da se tu ne radi o meni više, Mislim da netko ima drugačiji plan za mene i On zna što je u meni, i zna da mogu u kratkom roku dotaknuti više duša. Možda se vara. Možda ne mogu ništa od toga. Možda sam zamijenila Boga i Ego.

Sve što je u meni mora izaći van. Ne borim se više sama sa sobom ni sa svojim demonima. Bila sam prije u meditaciji. Uvijek se pojavi jedan mali demon uz moje anđele. Vidjela sam ga, uzela za ruku, prenijela mu svoje svjetlo i rekla neka sjedne s nama dok meditiram. Neka me ne ometa. Volimo i njega. Sjeo je i nije se bunio. Sada je 21.11h. Anđeli su sa nama.

Laku noć dragi ljudi.

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova stranica zaštićena je kroz reCAPTCHA i apliciraju se Google Pravila privatnosti i Uvjeti korištenja.

Pronašli ste sebe u objavi?

Onda će Vam se zasigurno svidjeti moja zbirka pjesama!

Ova zbirka osobnih priča i pjesmi stvorena je s namjerom da prodire u naše najdublje dijelove – onu zanemarenu, često zaboravljenu dušu koja nas usprkos tome nikada ne napušta.

stela cavrić zbirka pjesama kad duša priča svijet šuti
stela cavrić autorica
Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Nikom nije stalo?

Nikom nije stalo?

Jučer sam čula više puta rečenicu: ''Nikom nije stalo.'' Ljudi prolaze svašta, bore sa sa svojim mislima svaki dan, sa svojim strahovima, tugom,...

Jesen u zagrljaju žene

Jesen u zagrljaju žene

Oduvijek sam voljela crtati. Sjećam se kako bih sjedila u dvorištu iza kuće u kojoj sam odrasla i crtala bih susjedovu kuću. On je imao najljepšu...

Tko su ti ljudi?

Tko su ti ljudi?

Ne sjećam se baš svog dede sa tatine strane, umro je kad sam bila u osnovnoj školi. Sjećam se da je bio visok, crn i markantan. Pričaju da je bio...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!