Tijelo je samo tijelo.

Može biti svjetlije, tamnije, punije, mršavije, starije, mlađe. Čisto, glatko, izborano, pokriveno strijama. Ali je i dalje samo tijelo. Toliko posebno a opet ništa posebno.

Tijelo je dom naše duše.

Kako ga njegujemo, tako nam vraća. Osjeća sve što dolazi izvana. Osjeća ljubav, osjeća mržnju. Osjeća bol. Pamti prošlost. Pamti traume. Pamti sve načine na koje ga tretiramo. Toliko toga je naše tijelo. Toliko toga predivnog i zanimljivog. Toliko toga istraženog i neistraženog. Ali je i dalje samo tijelo.

Nije predmet izruge.

Nije predmet kritiziranja.

Nije predmet osude.

Nije pokazatelj naše inteligencije.

Nije pokazatelj naše kreativnosti.

Naše dobrote. Naše grubosti.

Zašto onda zbog tijela toliko toga ne želimo učiniti? Zašto ga pokrivamo? Zašto ga otkrivamo? Na koga mislimo kada ga skrivamo? Čega se bojimo ako previše pokažemo? Na čije tijelo mislimo dok se ovo pitamo?

Upravljamo li mi svojim ili tuđim tijelom?

Sve riječi koje kažemo ostaju u nečijem tijelu, zapisane kao na kamenu.

Unutar tijela je toliko ograničenja i blokada, toliko mostova koje treba popraviti i toliko mostova koje treba srušiti. Naše tijelo vrišti i želi da ga odblokiramo.

Tijelo je samo tijelo.

Ili ipak nije?

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

stela cavrić autorica
Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Ovo je Ništa

Ovo je Ništa

Ništa sam. Ne osjećam ništa. Ne vidim ništa. Ne reagiram na ništa. Praznina. Mrtvilo. Sjene. Nemam ništa. Moje tijelo je ništa. Ništa u srcu. Ništa...

Ljubav

Ljubav

Za sve ono što Ljubav nije. Ljubav nije bol. Nije patnja. Nije neodlučnost. Nije uvjetovanje. Nije žrtva. Ljubav nije gubitak sebe zbog tebe. Ljubav...

Uzmi si svoj nemir

Uzmi si svoj nemir

Uzmi si svoju ljutnju, meni ne treba. Uzmi si svoj bijes, moj je izliječen. Uzmi si svoje nezadovoljstvo, ja sam zadovoljna. Uzmi si svoju patnju,...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!