19/06/2022

Tata, opraštam ti

$

Bili su sve ono što ti nisi. Sve ono što si trebao a nisi bio. Sve ono što si morao napraviti a nisi napravio. Sve ono što si trebao pružiti a nisi pružio.

Bili su oni.

U nekim figurama koje su se pojavljivale na raznim stanicama mog života. Neki su putovali samo do sljedeće stanice, neki se još uvijek voze mojim vlakom. Oni su sve ono što ti nisi imao snage biti.

Dijete željno zaštite i zagrljaja naučilo je grliti sebe, dok su figure bile tu za jačanje i povremeno usmjeravanje. Tada to nisam znala, tada je bio neki drugi život. Ovaj život sada je spustio plašt i obasjao oproštaj kao kišu nakon godine suše. Bili su sve ono što ti nisi bio.

Srce je dovoljno duboko za sve oproštaje. Zamjeranja više ne stanuju u mojoj kući. Tvoje sunce nije bilo dovoljno jako, moje sunce je bilo tu zbog tebe. A trebalo je biti obrnuto. Možda i nije. Sve je to dogovoreno negdje gore prije prvog otvaranja očiju. Volim tvoju figuru koja hoda pokraj mene i iza mene, ali nikad ispred mene.

Za sve što nisi bio jer nisi mogao.

Za sve što ćeš biti u nekoj boljoj priči.

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

stela cavrić autorica
Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Ovo je Ništa

Ovo je Ništa

Ništa sam. Ne osjećam ništa. Ne vidim ništa. Ne reagiram na ništa. Praznina. Mrtvilo. Sjene. Nemam ništa. Moje tijelo je ništa. Ništa u srcu. Ništa...

Ljubav

Ljubav

Za sve ono što Ljubav nije. Ljubav nije bol. Nije patnja. Nije neodlučnost. Nije uvjetovanje. Nije žrtva. Ljubav nije gubitak sebe zbog tebe. Ljubav...

Uzmi si svoj nemir

Uzmi si svoj nemir

Uzmi si svoju ljutnju, meni ne treba. Uzmi si svoj bijes, moj je izliječen. Uzmi si svoje nezadovoljstvo, ja sam zadovoljna. Uzmi si svoju patnju,...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!