19/06/2022

Tata, opraštam ti

$

Bili su sve ono što ti nisi. Sve ono što si trebao a nisi bio. Sve ono što si morao napraviti a nisi napravio. Sve ono što si trebao pružiti a nisi pružio.

Bili su oni.

U nekim figurama koje su se pojavljivale na raznim stanicama mog života. Neki su putovali samo do sljedeće stanice, neki se još uvijek voze mojim vlakom. Oni su sve ono što ti nisi imao snage biti.

Dijete željno zaštite i zagrljaja naučilo je grliti sebe, dok su figure bile tu za jačanje i povremeno usmjeravanje. Tada to nisam znala, tada je bio neki drugi život. Ovaj život sada je spustio plašt i obasjao oproštaj kao kišu nakon godine suše. Bili su sve ono što ti nisi bio.

Srce je dovoljno duboko za sve oproštaje. Zamjeranja više ne stanuju u mojoj kući. Tvoje sunce nije bilo dovoljno jako, moje sunce je bilo tu zbog tebe. A trebalo je biti obrnuto. Možda i nije. Sve je to dogovoreno negdje gore prije prvog otvaranja očiju. Volim tvoju figuru koja hoda pokraj mene i iza mene, ali nikad ispred mene.

Za sve što nisi bio jer nisi mogao.

Za sve što ćeš biti u nekoj boljoj priči.

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova stranica zaštićena je kroz hCaptcha i apliciraju se njihova Pravila privatnosti i Uvjeti korištenja.

Pronašli ste sebe u objavi?

Onda će Vam se zasigurno svidjeti moja zbirka pjesama!

Ova zbirka osobnih priča i pjesmi stvorena je s namjerom da prodire u naše najdublje dijelove – onu zanemarenu, često zaboravljenu dušu koja nas usprkos tome nikada ne napušta.

stela cavrić zbirka pjesama kad duša priča svijet šuti
stela cavrić autorica
Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Izađi iz svojih okvira

Izađi iz svojih okvira

dok sam gledala unutar svojih okvira i unutar svoje perspektive nisam vidjela ništa nisam vidjela nikoga vidjela sam samo svoju istinu i prema njoj...

Tko sam ja?

Tko sam ja?

Ja sam ono što činim, kako djelujem, kako suosjećam, kako volim, kako opraštam, kako razumijem. Ja sam način na koji pomažem ili odmažem. Ja nisam...

Zašto radim na sebi?

Zašto radim na sebi?

Ja ne radim na sebi kako bih postala najbolja verzija sebe. Ne vjerujem u to da postoji najbolja verzija mene, jer ja sam najbolja i kada sam...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!