21/07/2022

Smrt

$

Smrt je blizu. Vreba iza ugla. Može se pojaviti svaki tren. Može te pozvati i reći da je vrijeme. Kada dođe po tebe što ćeš prvo pomisliti? Da nije kraj? Da želiš još? Da zaslužuješ još?

Jesi li spreman za put? Jesi li rekao svima ”volim te”? Ili si volio posao više nego što voliš ženu? Jesi li oprostio svima? Muči li te sva laž koju si izgovorio? Spavaš li mirno?

Smrt je blizu. Mislimo da je daleko. Da se događa nekom drugom. Da nismo mi te sreće. Ili nesreće. Misliš li da te čeka još puno godina? Razmisli opet.

Živiš, pa nestaneš.

Dišeš, pa izdahneš.

Letiš, pa padneš.

I onda se sve promijeni. Nisi više isti. Ne voliš više posao najviše. Sada imaš vremena i za ženu. Sada imaš vremena i za gledanje u sunce. Sada ti je žao što nisi govorio svoju istinu. Sada si drugi čovjek. Jer si vidio Smrt i nije ti se svidjela.

Upozorila te.

Pozdravila te.

Budi zahvalan što ti je dala još jednu priliku. Budi je dostojan. Ostani živ dok još živiš.

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

stela cavrić autorica
Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Ovo je Ništa

Ovo je Ništa

Ništa sam. Ne osjećam ništa. Ne vidim ništa. Ne reagiram na ništa. Praznina. Mrtvilo. Sjene. Nemam ništa. Moje tijelo je ništa. Ništa u srcu. Ništa...

Ljubav

Ljubav

Za sve ono što Ljubav nije. Ljubav nije bol. Nije patnja. Nije neodlučnost. Nije uvjetovanje. Nije žrtva. Ljubav nije gubitak sebe zbog tebe. Ljubav...

Uzmi si svoj nemir

Uzmi si svoj nemir

Uzmi si svoju ljutnju, meni ne treba. Uzmi si svoj bijes, moj je izliječen. Uzmi si svoje nezadovoljstvo, ja sam zadovoljna. Uzmi si svoju patnju,...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!