21/07/2022

Smrt

$

Smrt je blizu. Vreba iza ugla. Može se pojaviti svaki tren. Može te pozvati i reći da je vrijeme. Kada dođe po tebe što ćeš prvo pomisliti? Da nije kraj? Da želiš još? Da zaslužuješ još?

Jesi li spreman za put? Jesi li rekao svima ”volim te”? Ili si volio posao više nego što voliš ženu? Jesi li oprostio svima? Muči li te sva laž koju si izgovorio? Spavaš li mirno?

Smrt je blizu. Mislimo da je daleko. Da se događa nekom drugom. Da nismo mi te sreće. Ili nesreće. Misliš li da te čeka još puno godina? Razmisli opet.

Živiš, pa nestaneš.

Dišeš, pa izdahneš.

Letiš, pa padneš.

I onda se sve promijeni. Nisi više isti. Ne voliš više posao najviše. Sada imaš vremena i za ženu. Sada imaš vremena i za gledanje u sunce. Sada ti je žao što nisi govorio svoju istinu. Sada si drugi čovjek. Jer si vidio Smrt i nije ti se svidjela.

Upozorila te.

Pozdravila te.

Budi zahvalan što ti je dala još jednu priliku. Budi je dostojan. Ostani živ dok još živiš.

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova stranica zaštićena je kroz reCAPTCHA i apliciraju se Google Pravila privatnosti i Uvjeti korištenja.

Pronašli ste sebe u objavi?

Onda će Vam se zasigurno svidjeti moja zbirka pjesama!

Ova zbirka osobnih priča i pjesmi stvorena je s namjerom da prodire u naše najdublje dijelove – onu zanemarenu, često zaboravljenu dušu koja nas usprkos tome nikada ne napušta.

stela cavrić zbirka pjesama kad duša priča svijet šuti
stela cavrić autorica
Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Zaspala sam budna

Zaspala sam budna

I ove noći zaspala sam budna. Oči me nisu slušale. Gledale su previše, a bilo je nevidljivo. Nisu vidjele što dolazi, iako su bile otvorene. Zaspala...

Srest ćemo se opet

Srest ćemo se opet

Znam da će opet doći vrijeme kad ćemo se sresti. Negdje slučajno, daleko od planiranja onog što je nekad bilo u našim glavama. Znam da kad te...

Svatko je na svom putu

Svatko je na svom putu

Svi smo mi na nekom putu. Samo pratimo različite znakove, smjerove i semafore. Nekad putujemo sami, nekad u društvu, nekad sa srećom, nekad sa...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!