06/08/2022

Prošla knjiga

$

Ne želim se vraćat u prošlu knjigu jer neki likovi više ne stanuju tamo. Toliko sam htjela biti dio njihove priče ali Autor je imao druge planove za mene. Planete su okrenule svoj krug, pročistile prostor i nastala je prazna stranica sa crnom točkom u sredini.

Čiju priču sam ja htjela živjet i čije snove ispunjavat, pitam se gdje mi je pamet bila. Zahvaljujem Autoru što je napisao drugu knjigu za mene. Loveći valove drugih likova nisam shvaćala da to nije moje more jer ja sam ocean i ne mogu protiv prirode.

Spremam prošlu knjigu na policu i ponekad ju čitam. Sjećam se emocija, osjetim poneki miris. Prašina neće nikada na tu knjigu jer nije zaboravljena, ali nastavak tog djela se neće nikad napisati. Autor sve zna. Zna da su drugi dijelovi većinom loši i nagradu osvaja samo originalno djelo.

Zahvaljujem svim likovima moje prošle knjige, pune mi stranice sa svjetlom i tamom, misleći da žive svoju priču ali većina ih i dalje juri tuđe snove.

Nadam se da će ih odabrati pravi Autor, napisati im bestseller duše, razrušiti iluzije i probuditi iz sna. Možda nam se jednog dana priče ukrste, možda tada shvatimo da smo najbolji samo kada smo glavni likovi svoje knjige.

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

stela cavrić autorica
Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Ovo je Ništa

Ovo je Ništa

Ništa sam. Ne osjećam ništa. Ne vidim ništa. Ne reagiram na ništa. Praznina. Mrtvilo. Sjene. Nemam ništa. Moje tijelo je ništa. Ništa u srcu. Ništa...

Ljubav

Ljubav

Za sve ono što Ljubav nije. Ljubav nije bol. Nije patnja. Nije neodlučnost. Nije uvjetovanje. Nije žrtva. Ljubav nije gubitak sebe zbog tebe. Ljubav...

Uzmi si svoj nemir

Uzmi si svoj nemir

Uzmi si svoju ljutnju, meni ne treba. Uzmi si svoj bijes, moj je izliječen. Uzmi si svoje nezadovoljstvo, ja sam zadovoljna. Uzmi si svoju patnju,...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!