06/09/2022

Priroda i čovjek

$

Povezanost čovjeka i prirode.

Jedino mjesto u kojem moj ego skroz nestaje je priroda. Ne čujem ga. Nema što reći. Prestaje. Nema što analizirati u prirodi, nema se čega bojati. U prirodi ne postoji jučer i sutra. U prirodi je posebna magija koja te drži u sadašnjem trenutku. U prirodi drveće priča sa tobom. Zemlja ti se obraća. Životinje te promatraju i osjećaju tvoju vibraciju.

U prirodi svi moji problemi nestaju. U prirodi shvaćam da problema niti nemam. Shvaćam da sam povezana sa svime što jest, sa svakim listom, sa svakom granom. Sa svakom životinjom koja živi i umire tamo. Svi smo mi jedno. Svaka žila na listu je jednaka žili u mome tijelu. Sunce je dio mene i želi da mu pokažem kožu. Vjetar mi briše brige i donosi miris cvijeća. U moru se osjećam kao doma. U moru sam sirena iz prošlih života. Svaki kamen je dio mene. Svaka plaža je moj dom. Šuma osjeća moju namjeru.

Priroda iscjeljuje. Posjeduje određenu mirnoću i prenosi ju na nas. Želi da se prepustimo. Želi da uživamo u njoj. Priroda nam daje rješenja. Odgovore na pitanja. Priroda nas voli i želi da shvatimo da smo dio nje, da smo povezani na neobjašnjiv način.

Prirodu osjećamo.

Priroda ne traži da pričamo.

Priroda želi da samo Budemo.

Zato, pokaži poštovanje kada ulaziš u tako moćan prostor. Sjeti se, priroda može bez nas ali mi ne možemo bez prirode.

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova stranica zaštićena je kroz reCAPTCHA i apliciraju se Google Pravila privatnosti i Uvjeti korištenja.

Pronašli ste sebe u objavi?

Onda će Vam se zasigurno svidjeti moja zbirka pjesama!

Ova zbirka osobnih priča i pjesmi stvorena je s namjerom da prodire u naše najdublje dijelove – onu zanemarenu, često zaboravljenu dušu koja nas usprkos tome nikada ne napušta.

stela cavrić zbirka pjesama kad duša priča svijet šuti
stela cavrić autorica
Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Svi smo mi budale

Svi smo mi budale

Mislimo da imamo vremena. Mislimo da će netko drugi preuzeti odgovornost. Mislimo da će netko drugi oprostiti prvi. Mislimo da će netko drugi...

Pričaj o tome

Pričaj o tome

Piši o tome. Pjevaj o tome. Pleši o tome. Sjedni sa time. Smij se tome. Plači nad time. Zagrli to. Ali samo, pričaj o tome. Ne zadržavaj u sebi. Ne...

Svijet ili svijest?

Svijet ili svijest?

Ide li naprijed svijet ili ide naprijed svijest? Jer postoji razlika. Nije isto svijet ili svijest. Ponekad pomislim da ide naprijed svijest, a sa...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!