06/09/2022

Priroda i čovjek

$

Povezanost čovjeka i prirode.

Jedino mjesto u kojem moj ego skroz nestaje je priroda. Ne čujem ga. Nema što reći. Prestaje. Nema što analizirati u prirodi, nema se čega bojati. U prirodi ne postoji jučer i sutra. U prirodi je posebna magija koja te drži u sadašnjem trenutku. U prirodi drveće priča sa tobom. Zemlja ti se obraća. Životinje te promatraju i osjećaju tvoju vibraciju.

U prirodi svi moji problemi nestaju. U prirodi shvaćam da problema niti nemam. Shvaćam da sam povezana sa svime što jest, sa svakim listom, sa svakom granom. Sa svakom životinjom koja živi i umire tamo. Svi smo mi jedno. Svaka žila na listu je jednaka žili u mome tijelu. Sunce je dio mene i želi da mu pokažem kožu. Vjetar mi briše brige i donosi miris cvijeća. U moru se osjećam kao doma. U moru sam sirena iz prošlih života. Svaki kamen je dio mene. Svaka plaža je moj dom. Šuma osjeća moju namjeru.

Priroda iscjeljuje. Posjeduje određenu mirnoću i prenosi ju na nas. Želi da se prepustimo. Želi da uživamo u njoj. Priroda nam daje rješenja. Odgovore na pitanja. Priroda nas voli i želi da shvatimo da smo dio nje, da smo povezani na neobjašnjiv način.

Prirodu osjećamo.

Priroda ne traži da pričamo.

Priroda želi da samo Budemo.

Zato, pokaži poštovanje kada ulaziš u tako moćan prostor. Sjeti se, priroda može bez nas ali mi ne možemo bez prirode.

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

stela cavrić autorica
Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Pismo Egu

Pismo Egu

Hvala ti, ali sada moraš umrijeti. Došao je dan kada sam shvatila da moraš umrijeti. Kada sam shvatila da na ovom putu ti i ja više ne možemo...

Što je Život?

Što je Život?

Život je ona slika na platnu umrljana sa sto boja koje vrište da budu viđene. Bacajući ih na platno nemaju puno smisla, ali kad se slika pogleda iz...

Mislim da imam sve

Mislim da imam sve

Imam bilježnicu punu pjesama. Imam dušu punu tekstova. Imam srce puno strasti. Imam tijelo puno uspomena. Imam kosu punu morske soli. Imam oči pune...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!