Nekad sam mislila da sam Previše. Previše prijateljima. Previše partnerima. Previše obitelji. Previše ljudima koji su me okruživali. Jednostavno previše za sve njih. Uvijek sam se smanjivala kako bih bila bliže njihovim interesima, željama, snovima… Nikad im to nisam rekla. Tada, nisam se ni znala izražavati na ovaj način.

Pa bih slušala sve te priče. Sve tuđe probleme. Patnje. Želje. Snove. Misli. Obiteljske situacije. Ponekad bih bila prijateljica, ponekad psiholog, ponekad samo slušatelj. Bila bih sve to njima, sebi bih bila zadnja. Misleći da sam Previše. Sjećam se da sam mislila da su njihovi problemi mali i lako rješivi, barem su za mene bili, i tako sam zaključila da se oni ne mogu nositi sa svime što sam ja nosila u sebi.

I tako bih šutila. Slušala. Savjetovala. Bila dobra. I bila Previše. Previše njima. Premalo sebi. A toliko toga u meni… Uvijek me sve zanimalo. Uvijek sam imala više interesa, više ideja, snova, želja, misli. Nenormalno puno misli i pitanja o svemu što nije ”normalno”. Nešto više je uvijek bilo u meni. Nešto više što sam držala smanjeno u kutiji. Ali to je bilo nekada.

Danas je sve drugačije. Danas ne postoji Previše za mene. Ne postoji Previše u meni. Danas Previše ide na papir. Danas dijelim svoje Previše, kroz pisanje, kroz energiju, kroz zagrljaje. Danas oni žele moje Previše. Moje Previše je tu da pomaže i bude u službi drugih. Moje Previše me ispunjava. Moje Previše je danas inspiracija drugima.

Sada znam, jedino previše što mogu biti je previše fenomenalna.

Sada znam, moje Previše je tu sa razlogom da služi višoj svrsi.

Sada znam, kroz svoje Previše dajem dijelove sebe onima koji misle da su Premalo. Da si uzmu malo magije, probude se i shvate da su i oni posebni, unikatni i slobodni.

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

stela cavrić autorica

Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Ovo je Ništa

Ovo je Ništa

Ništa sam. Ne osjećam ništa. Ne vidim ništa. Ne reagiram na ništa. Praznina. Mrtvilo. Sjene. Nemam ništa. Moje tijelo je ništa. Ništa u srcu. Ništa...

Ljubav

Ljubav

Za sve ono što Ljubav nije. Ljubav nije bol. Nije patnja. Nije neodlučnost. Nije uvjetovanje. Nije žrtva. Ljubav nije gubitak sebe zbog tebe. Ljubav...

Uzmi si svoj nemir

Uzmi si svoj nemir

Uzmi si svoju ljutnju, meni ne treba. Uzmi si svoj bijes, moj je izliječen. Uzmi si svoje nezadovoljstvo, ja sam zadovoljna. Uzmi si svoju patnju,...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!