27/11/2021

Pogledaj se

$

Pogledaj se danas u ogledalo i vidi se. Gledaj svoje oči, promatraj boju u njima. Pogledaj se danas i vidi nove bore koje su se pojavile na licu. Nasmij im se. Pogledaj se danas i vidi svoju kosu. Ima li istu boju kao do sada ili se počela mijenjati. Gledaj se toliko dugo dok ti ne postane neugodno.

Gledaš li se ikada toliko dugo? Ili je svaki pogled mehanički?

Pogledaj se danas u ogledalo i reci si da se voliš. Reci očima ”volim te”. Reci usnama ”volim te”. Pogledaj se danas i nasmij se iskreno. Nasmij se dok se ne pojavi iskra u očima. Pojavit će se. Ako se smiješ dovoljno dugo. Pogledaj se danas u ogledalo i zahvali se. Svakoj točki na licu, madežu, krivini, sjeni. Zahvali se očima što možeš vidjeti sve boje ovoga svijeta. Zahvali se usnama što imaš dar ljubljenja. Zahvali se osmijehu koji može biti darovan svima.

Zahvali se što su sve najbitnije stvari u životu besplatne.

Pogledaj se u ogledalo i zahvali se što se napokon vidiš. Uspori i pogledaj se. Toliko si voljen. Toliko si voljena. Imaš priliku da se vidiš i zahvališ. Zanemari sve obveze i danas to napravi. Za sve one koji nemaju priliku to napraviti. Za sve one koji se ne vide danas, koji se ne čuju danas, koji si ne vide osmijeh.

Napravi to danas. Napravi to svaki dan. Napravi to za sebe.

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

stela cavrić autorica
Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Smrt

Smrt

Smrt je blizu. Vreba iza ugla. Može se pojaviti svaki tren. Može te pozvati i reći da je vrijeme. Kada dođe po tebe što ćeš prvo pomisliti? Da nije...

Novac

Novac

Gdje leži naša sreća? Naša moć i naš ponos? Što nas ispunjava iznutra? Zbog čega drhtimo? Čime se kupujemo? Čime se prodajemo? Kome? Prodajemo li...

Tata, opraštam ti

Tata, opraštam ti

Bili su sve ono što ti nisi. Sve ono što si trebao a nisi bio. Sve ono što si morao napraviti a nisi napravio. Sve ono što si trebao pružiti a nisi...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!