30/12/2021

Ne mogu pobjeći od sebe?

$

Gdje god da pobjegnem ne mogu pobjeći od sebe?

Bježala sam od sebe jako dugo misleći da bježim od svega samo ne od sebe. Nisam shvaćala da je problem u meni i da je rješenje u meni. Bježala sam iz svog doma, od svog partnera, od obitelji, od prijatelja. Bježala u drugi grad, u drugu državu. Samo što dalje.

Samo da promijenim okolinu. Samo da se maknem. Samo malo i biti ću bolje. Samo da ”dođem sebi”. I djelovalo bi, kratkoročno.

Otišla bih u drugi grad, ponovo prodisala i mislila da sam bolje. Da sam kao nova. To bi trajalo nekoliko dana i ponovo bi isti osjećaj gušenja se pojavio. ”Ne mogu biti tu gdje jesam. Moram se maknuti.” S vremenom ništa nije djelovalo. Svaki put kad bih pobjegla dočekala me ista osoba kada bih legla u krevet. Samu bih sebe dočekala svaki put.

Netko bježi danima. Netko mjesecima. Ja sam bježala godinama. Koliko god bježanje trajalo uvijek nas dočeka isti odraz u ogledalu koji nam ne da mira dok se ne pogledamo duboko, sjednemo, udahnemo i budemo prisutni sa tim odrazom.

Najteži odnos u životu imamo sa samim sobom. Najteži, ali najdivniji.

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

stela cavrić autorica
Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Ovo je Ništa

Ovo je Ništa

Ništa sam. Ne osjećam ništa. Ne vidim ništa. Ne reagiram na ništa. Praznina. Mrtvilo. Sjene. Nemam ništa. Moje tijelo je ništa. Ništa u srcu. Ništa...

Ljubav

Ljubav

Za sve ono što Ljubav nije. Ljubav nije bol. Nije patnja. Nije neodlučnost. Nije uvjetovanje. Nije žrtva. Ljubav nije gubitak sebe zbog tebe. Ljubav...

Uzmi si svoj nemir

Uzmi si svoj nemir

Uzmi si svoju ljutnju, meni ne treba. Uzmi si svoj bijes, moj je izliječen. Uzmi si svoje nezadovoljstvo, ja sam zadovoljna. Uzmi si svoju patnju,...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!