08/11/2022

Jednostavno je

$

Je li moguće da je danas najteže biti jednostavan?

Je li jednostavnost put ka sreći?

Cvijet je jednostavan, a predivan.

Mjesec je jednostavan, a savršen.

Zašto onda težimo biti puno više od toga? Puno svega. Puno toga što želimo i ne želimo. Zašto si stavljamo terete na ramena?

Jednostavnost bi se trebala vratiti u modu.

Svi to želimo. Ne želimo možda priznati ali one najjednostavnije stvari su najbolje.

Poljubac u čelo.

Zagrljaj.

Ispijanje kave sa mamom.

Maženje sa psom.

Držanje za ruku.

Slušanje valova.

One temeljne vrijednosti koje nam dolaze sa lakoćom. Koje nam dolaze prirodno. Sve su u nama. Želimo ih podijeliti. Ali nekad ne možemo.

Ma je li moguće da je danas najteže biti jednostavan?

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

stela cavrić autorica
Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Ovo je Ništa

Ovo je Ništa

Ništa sam. Ne osjećam ništa. Ne vidim ništa. Ne reagiram na ništa. Praznina. Mrtvilo. Sjene. Nemam ništa. Moje tijelo je ništa. Ništa u srcu. Ništa...

Ljubav

Ljubav

Za sve ono što Ljubav nije. Ljubav nije bol. Nije patnja. Nije neodlučnost. Nije uvjetovanje. Nije žrtva. Ljubav nije gubitak sebe zbog tebe. Ljubav...

Uzmi si svoj nemir

Uzmi si svoj nemir

Uzmi si svoju ljutnju, meni ne treba. Uzmi si svoj bijes, moj je izliječen. Uzmi si svoje nezadovoljstvo, ja sam zadovoljna. Uzmi si svoju patnju,...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!