Bivši odnosi. Bivši prijatelji. Bivši partneri. Bivši šefovi. Bivši osjećaji. Bivše ljubavi.

Zašto zazirete od bivših odnosa? Zašto vam većina bivših odnosa završi u sukobu? A dok je trajao odnos sve je bilo ”lijepo i u redu.”

Netko tako blizak i drag je postao netko tako dalek i omražen. Zbog čega više pamtimo loše stvari? Loše emocije, loša iskustva. Je li to zbog toga jer smo mi loši? Ili smatramo da je onaj drugi loš pa mu zamjeramo? I okrećemo glavu od tog nekog tko nam je nekad imao srce?

Što znači otpusti i oprosti? Jeste li otpustili i oprostili? I najbitnije, jeste li se zahvalili?

Tom nekom tko vas je u određenom periodu života usrećio. Volio vas, slušao, svađao se sa vama. Zbog tog nekog ste postali osoba koja ste danas. Zbog svih ljudi koji su prošli kroz vaš život ste osoba kakva ste danas.

Zahvalite se.

Ne možete? Nemojte.

Doći će vam slična osoba, slična situacija, ako ne otpustite. Tako to ide. Zahvalite se na svakom trenutku sa tom osobom. Sjetite se svakog načina na koji vas je ta osoba obogatila. Bilo to preporuka za knjigu ili film, učenje o nekom poslu, učenje da se pobrinete za sebe, učenje kroz ljubav ili patnju. Samo se zahvalite. Jer vaša duša ne poznaje dobro ili loše. Duša samo uči.

Netko vas je prevario – zahvalite se. Netko vas je izdao – zahvalite se. Za sve se zahvalite. Doći će dan kada ćete razumjeti ovo napisano. U svakom trenutku našeg života dolaze nam osobe i situacije koje trebaju našoj duši. Svaki odnos ima svrhu. Čak i onaj od deset minuta sa nepoznatom osobom u prolazu. Poneki odnosi završe. Poneki traju cijeli život.

Ako naučimo od svakog ponešto naučili smo otpustiti bez zamjeranja. Ako smo svjesni da je nečija uloga samo da nas probudi, osvijesti, voli, ostavi, naučili smo prihvatiti bez vezivanja.

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova stranica zaštićena je kroz reCAPTCHA i apliciraju se Google Pravila privatnosti i Uvjeti korištenja.

Pronašli ste sebe u objavi?

Onda će Vam se zasigurno svidjeti moja zbirka pjesama!

Ova zbirka osobnih priča i pjesmi stvorena je s namjerom da prodire u naše najdublje dijelove – onu zanemarenu, često zaboravljenu dušu koja nas usprkos tome nikada ne napušta.

stela cavrić zbirka pjesama kad duša priča svijet šuti
stela cavrić autorica
Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Tadašnje morske misli

Tadašnje morske misli

što je za mene neka mi dođe što nije neka me prođe ... kako se ponašaš takve odnose i stvaraš ... radije ću bez tebe nego bez sebe ... jesi li ti...

Neka hvala, ja ću po svom

Neka hvala, ja ću po svom

kad vidim da vam je cilj što više odnosa a ne što kvalitetniji odnos -neka hvala, ja ću po svom kad vidim da vam je bitnije što o vama misli društvo...

Jesi li si ikad rekla?

Jesi li si ikad rekla?

koja je privilegija biti ja koja je privilegija biti u mome društvu koliko ja vrijedim koliko ja suosjećam koliko ja imam razumijevanja znaj ovo...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!