Bivši odnosi. Bivši prijatelji. Bivši partneri. Bivši šefovi. Bivši osjećaji. Bivše ljubavi.

Zašto zazirete od bivših odnosa? Zašto vam većina bivših odnosa završi u sukobu? A dok je trajao odnos sve je bilo ”lijepo i u redu.”

Netko tako blizak i drag je postao netko tako dalek i omražen. Zbog čega više pamtimo loše stvari? Loše emocije, loša iskustva. Je li to zbog toga jer smo mi loši? Ili smatramo da je onaj drugi loš pa mu zamjeramo? I okrećemo glavu od tog nekog tko nam je nekad imao srce?

Što znači otpusti i oprosti? Jeste li otpustili i oprostili? I najbitnije, jeste li se zahvalili?

Tom nekom tko vas je u određenom periodu života usrećio. Volio vas, slušao, svađao se sa vama. Zbog tog nekog ste postali osoba koja ste danas. Zbog svih ljudi koji su prošli kroz vaš život ste osoba kakva ste danas.

Zahvalite se.

Ne možete? Nemojte.

Doći će vam slična osoba, slična situacija, ako ne otpustite. Tako to ide. Zahvalite se na svakom trenutku sa tom osobom. Sjetite se svakog načina na koji vas je ta osoba obogatila. Bilo to preporuka za knjigu ili film, učenje o nekom poslu, učenje da se pobrinete za sebe, učenje kroz ljubav ili patnju. Samo se zahvalite. Jer vaša duša ne poznaje dobro ili loše. Duša samo uči.

Netko vas je prevario – zahvalite se. Netko vas je izdao – zahvalite se. Za sve se zahvalite. Doći će dan kada ćete razumjeti ovo napisano. U svakom trenutku našeg života dolaze nam osobe i situacije koje trebaju našoj duši. Svaki odnos ima svrhu. Čak i onaj od deset minuta sa nepoznatom osobom u prolazu. Poneki odnosi završe. Poneki traju cijeli život.

Ako naučimo od svakog ponešto naučili smo otpustiti bez zamjeranja. Ako smo svjesni da je nečija uloga samo da nas probudi, osvijesti, voli, ostavi, naučili smo prihvatiti bez vezivanja.

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

stela cavrić autorica
Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Ovo je Ništa

Ovo je Ništa

Ništa sam. Ne osjećam ništa. Ne vidim ništa. Ne reagiram na ništa. Praznina. Mrtvilo. Sjene. Nemam ništa. Moje tijelo je ništa. Ništa u srcu. Ništa...

Ljubav

Ljubav

Za sve ono što Ljubav nije. Ljubav nije bol. Nije patnja. Nije neodlučnost. Nije uvjetovanje. Nije žrtva. Ljubav nije gubitak sebe zbog tebe. Ljubav...

Uzmi si svoj nemir

Uzmi si svoj nemir

Uzmi si svoju ljutnju, meni ne treba. Uzmi si svoj bijes, moj je izliječen. Uzmi si svoje nezadovoljstvo, ja sam zadovoljna. Uzmi si svoju patnju,...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!