06/04/2022

Ako ti trebam naći ćeš me

$

Ljudi trebaju dijeliti samo svoje iskustvo. Svoju istinu i svoj put. Može nas motivirati tuđe iskustvo, možemo nešto naučiti iz tuđeg iskustva, možemo biti zahvalni na tuđem iskustvu. Ali kada dijelimo sa drugima, kada pričamo, neka to bude naše iskustvo. Naša priča.

Osjetit će se da je naše. Po načinu na kojem pišemo. Načinu na kojem se smijemo dok govorimo. Osjetit će se da nije ukradeno ni posuđeno. Kada je naše osjetit će se strast iz našega bića.

I u tom trenu kada naše biće dođe do riječi, tada počinjemo pomagati. Kome? Nije bi bitno. Kome treba taj će nas naći. Taj će se prepoznati u nama. I tada neće biti bitan naš izgled, gramatika, obrazovanje. Tada smo bitni samo mi. Naš put, naše iskustvo, i način na koji dodirujemo drugo biće.

Svejedno, naše prođeno iskustvo ne mora biti ono što je potrebno i drugoj osobi. Možda bi se druga osoba na našem putu slomila, možda ne bi osjetila isto što i mi, možda bi joj naš put bio glup i nerazumljiv. I to je sve u redu. To je sve nebitno za nas. Dok smo nekome motivacija ili svijeća u tami, put ne mora biti isti. Kako vibriramo tako nam dolaze osobe. Kada nauče nešto od nas, neki odlaze a neki požele ostati. I to je sve u redu. Svoje iskustvo ako želimo, uvijek možemo dijeliti. Ljudima trebaju razgovori, fale im kvalitetni razgovori. Fale im emocije od druge osobe.

Mi možemo pričati, crtati, pjevati. Govoriti o svom putu. Prikazati ga kroz umjetnost. Kome treba, taj će nas naći. Ako pričamo, pričajmo iz srca. Neka govori ljubav, patnja i bijes. Neka sve emocije imaju 5 minuta na pozornici. Ma neka imaju i cijeli dan. Neka ono što radimo bude lijepo, ali neka bude i ružno i brutalno ako treba. Ako smo to mi, neka bude tako.

Kome smo potrebni, ti nas pronalaze i prihvaćaju naše svjetlo i našu tamu.

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

stela cavrić autorica

Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Ovo je Ništa

Ovo je Ništa

Ništa sam. Ne osjećam ništa. Ne vidim ništa. Ne reagiram na ništa. Praznina. Mrtvilo. Sjene. Nemam ništa. Moje tijelo je ništa. Ništa u srcu. Ništa...

Ljubav

Ljubav

Za sve ono što Ljubav nije. Ljubav nije bol. Nije patnja. Nije neodlučnost. Nije uvjetovanje. Nije žrtva. Ljubav nije gubitak sebe zbog tebe. Ljubav...

Uzmi si svoj nemir

Uzmi si svoj nemir

Uzmi si svoju ljutnju, meni ne treba. Uzmi si svoj bijes, moj je izliječen. Uzmi si svoje nezadovoljstvo, ja sam zadovoljna. Uzmi si svoju patnju,...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!