15/09/2022

Ako me pitaš kako sam

$

Ne pitaj me kako sam ako ne želiš znati što sam sinoć sanjala. Ako ne želiš znati sa kojom emocijom sam se probudila. Ne pitaj me kako sam ako ne želiš znati novu spoznaju koja mi je došla u meditaciji. Ne pitaj me kako sam samo da pitaš i da mlako odgovorim ”dobro sam”. Ako nisam dobro ne želim lagati. Ne pitaj me kako sam ako ne želiš znati tko me trigerirao danas.

Koje je boje bio leptir ispod mog prozora.

Koja pjesma mi je cijeli dan u glavi.

Koja osoba mi ne izlazi iz glave.

Ne pitaj me kako sam ako ne želiš znati koliko uživam dok pišem.

Koliko sam sretna kad vidim životinju. Koliko sam zavoljela druženje sa djecom.

Ne pitaj me kako sam ako ne želiš znati moje strahove, ako se bojiš moje boli. Ako ne želiš znati što mi radi jutarnja kiša, što mi radi noćni mjesec.

Ako ne želiš znati zbog čega plačem. Zbog čega gorim.

Ne pitaj me kako sam ako očekuješ da svoje ”kako sam” sažmem u dvije minute, kada moje ”kako sam” ponekad ne stane ni u cijeli dan.

Ne pitaj me kako sam ako nisi spreman za emociju.

Za istinu.

Za ranjivost.

Nježnost.

Snagu.

Ne pitaj me kako sam samo da pitaš, samo da budeš pristojan, samo jer je red.

Ne volim red radi reda.

Draži mi je iskreni nered.

Ako nisi spreman, samo me onda ne pitaj kako sam.

Odjebimo površnost sa ljubavlju.

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

stela cavrić autorica
Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Pismo Egu

Pismo Egu

Hvala ti, ali sada moraš umrijeti. Došao je dan kada sam shvatila da moraš umrijeti. Kada sam shvatila da na ovom putu ti i ja više ne možemo...

Što je Život?

Što je Život?

Život je ona slika na platnu umrljana sa sto boja koje vrište da budu viđene. Bacajući ih na platno nemaju puno smisla, ali kad se slika pogleda iz...

Mislim da imam sve

Mislim da imam sve

Imam bilježnicu punu pjesama. Imam dušu punu tekstova. Imam srce puno strasti. Imam tijelo puno uspomena. Imam kosu punu morske soli. Imam oči pune...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!