15/09/2022

Ako me pitaš kako sam

$

Ne pitaj me kako sam ako ne želiš znati što sam sinoć sanjala. Ako ne želiš znati sa kojom emocijom sam se probudila. Ne pitaj me kako sam ako ne želiš znati novu spoznaju koja mi je došla u meditaciji. Ne pitaj me kako sam samo da pitaš i da mlako odgovorim ”dobro sam”. Ako nisam dobro ne želim lagati. Ne pitaj me kako sam ako ne želiš znati tko me trigerirao danas.

Koje je boje bio leptir ispod mog prozora.

Koja pjesma mi je cijeli dan u glavi.

Koja osoba mi ne izlazi iz glave.

Ne pitaj me kako sam ako ne želiš znati koliko uživam dok pišem.

Koliko sam sretna kad vidim životinju. Koliko sam zavoljela druženje sa djecom.

Ne pitaj me kako sam ako ne želiš znati moje strahove, ako se bojiš moje boli. Ako ne želiš znati što mi radi jutarnja kiša, što mi radi noćni mjesec.

Ako ne želiš znati zbog čega plačem. Zbog čega gorim.

Ne pitaj me kako sam ako očekuješ da svoje ”kako sam” sažmem u dvije minute, kada moje ”kako sam” ponekad ne stane ni u cijeli dan.

Ne pitaj me kako sam ako nisi spreman za emociju.

Za istinu.

Za ranjivost.

Nježnost.

Snagu.

Ne pitaj me kako sam samo da pitaš, samo da budeš pristojan, samo jer je red.

Ne volim red radi reda.

Draži mi je iskreni nered.

Ako nisi spreman, samo me onda ne pitaj kako sam.

Odjebimo površnost sa ljubavlju.

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

stela cavrić autorica
Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Prekasno

Prekasno

Hoće li nekada biti prekasno za sve ono što sam htjela napraviti a nisam imala hrabrosti? Hoće li biti prekasno za neke snove koji su ostali u...

Unutarnje dijete

Unutarnje dijete

Šaljem ljubav svom unutarnjem djetetu koje stoji samo na hodniku i gleda tatu kako nju ne želi vodit sa sobom. Stoji u hodniku, moli za pažnju, moli...

Priroda i čovjek

Priroda i čovjek

Povezanost čovjeka i prirode. Jedino mjesto u kojem moj ego skroz nestaje je priroda. Ne čujem ga. Nema što reći. Prestaje. Nema što analizirati u...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!