09/07/2021

Život je poklon

$

I nikad ne zaboravi da je život poklon. Nisi tu samo da preživljavaš. Tu si da voliš, da daješ i da dijeliš. Ono što daješ vraća ti se. Ono što ne daješ, ne očekuj od drugih.

Zagrli. Zagrli sve. Partnera, tatu, prijatelja, psa. Zagrli sebe. Daj si ljubav. Voli svoje tijelo. Nesavršeno savršeno.

I svi će ti reći da budeš pozitivna. Nemoj biti pozitivna na silu ako ne osjećaš to u kostima. Budi Ti, tako kako se osjećaš sada, dobro je. Dovoljno je. Ne treba više od toga, ne treba na silu.

Dopusti mraku da te obuzme. Plači i vrišti. Neka uđe tama, neka te prožme, protrese i neka ode. Kad joj dopustiš da samo BUDE, ona odlazi. Kada se opireš ona ostaje. Razbij iluziju o savršenom životu. O savršenom partneru. O savršenom poslu.

Savršeno kome? Tvojim roditeljima, prijateljima, okolini? A je li savršeno tebi? Sretna? Je li ti lijepo? Tako nesavršeno savršeno. Bitno je da je tebi srce na mjestu.

Ovaj život koji si dobila tretiraj kao poklon. Sa veseljem kada ga primaš, uzbuđenjem kada ga otvaraš, i ljubavlju kada shvatiš što je unutra. I na kraju, zahvalnošću što si ga dobila.

Objavljeno na portalu Atma 24. kolovoza 2021, – https://atma.hr/zivot-je-poklon/

2 komentara

  1. Matea

    Ti si moj poklon💞

    Reply

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova stranica zaštićena je kroz reCAPTCHA i apliciraju se Google Pravila privatnosti i Uvjeti korištenja.

Pronašli ste sebe u objavi?

Onda će Vam se zasigurno svidjeti moja zbirka pjesama!

Ova zbirka osobnih priča i pjesmi stvorena je s namjerom da prodire u naše najdublje dijelove – onu zanemarenu, često zaboravljenu dušu koja nas usprkos tome nikada ne napušta.

stela cavrić zbirka pjesama kad duša priča svijet šuti
stela cavrić autorica

Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Tadašnje morske misli

Tadašnje morske misli

što je za mene neka mi dođe što nije neka me prođe ... kako se ponašaš takve odnose i stvaraš ... radije ću bez tebe nego bez sebe ... jesi li ti...

Neka hvala, ja ću po svom

Neka hvala, ja ću po svom

kad vidim da vam je cilj što više odnosa a ne što kvalitetniji odnos -neka hvala, ja ću po svom kad vidim da vam je bitnije što o vama misli društvo...

Jesi li si ikad rekla?

Jesi li si ikad rekla?

koja je privilegija biti ja koja je privilegija biti u mome društvu koliko ja vrijedim koliko ja suosjećam koliko ja imam razumijevanja znaj ovo...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!