09/07/2021

Život je poklon

$

I nikad ne zaboravi da je život poklon. Nisi tu samo da preživljavaš. Tu si da voliš, da daješ i da dijeliš. Ono što daješ vraća ti se. Ono što ne daješ, ne očekuj od drugih.

Zagrli. Zagrli sve. Partnera, tatu, prijatelja, psa. Zagrli sebe. Daj si ljubav. Voli svoje tijelo. Nesavršeno savršeno.

I svi će ti reći da budeš pozitivna. Nemoj biti pozitivna na silu ako ne osjećaš to u kostima. Budi Ti, tako kako se osjećaš sada, dobro je. Dovoljno je. Ne treba više od toga, ne treba na silu.

Dopusti mraku da te obuzme. Plači i vrišti. Neka uđe tama, neka te prožme, protrese i neka ode. Kad joj dopustiš da samo BUDE, ona odlazi. Kada se opireš ona ostaje. Razbij iluziju o savršenom životu. O savršenom partneru. O savršenom poslu.

Savršeno kome? Tvojim roditeljima, prijateljima, okolini? A je li savršeno tebi? Sretna? Je li ti lijepo? Tako nesavršeno savršeno. Bitno je da je tebi srce na mjestu.

Ovaj život koji si dobila tretiraj kao poklon. Sa veseljem kada ga primaš, uzbuđenjem kada ga otvaraš, i ljubavlju kada shvatiš što je unutra. I na kraju, zahvalnošću što si ga dobila.

Objavljeno na portalu Atma 24. kolovoza 2021, – https://atma.hr/zivot-je-poklon/

2 komentara

  1. Matea

    Ti si moj poklon💞

    Reply

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

stela cavrić autorica

Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Ovo je Ništa

Ovo je Ništa

Ništa sam. Ne osjećam ništa. Ne vidim ništa. Ne reagiram na ništa. Praznina. Mrtvilo. Sjene. Nemam ništa. Moje tijelo je ništa. Ništa u srcu. Ništa...

Ljubav

Ljubav

Za sve ono što Ljubav nije. Ljubav nije bol. Nije patnja. Nije neodlučnost. Nije uvjetovanje. Nije žrtva. Ljubav nije gubitak sebe zbog tebe. Ljubav...

Uzmi si svoj nemir

Uzmi si svoj nemir

Uzmi si svoju ljutnju, meni ne treba. Uzmi si svoj bijes, moj je izliječen. Uzmi si svoje nezadovoljstvo, ja sam zadovoljna. Uzmi si svoju patnju,...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!