23/07/2021

Zbog koga niste slobodni?

$

Zbog koga niste slobodni? Zbog čega niste slobodni?

Često imamo stvorena kriva uvjerenja koja vučemo iz djetinjstva ili iz određenih trauma koje su proizašle iz raznih odnosa i situacija, te potisnemo ta uvjerenja duboko u sebe, hodamo kroz život čvrsto i sigurno misleći da smo slobodni i da živimo život kakav želimo. Vrlo često otkrijemo da to nije baš točno nego živimo život kako najbolje znamo polazeći od toga u što vjerujemo i što je duboko ukorijenjeno u nama. Zatim u naš život uđu ljudi i situacije koje nam stvore nemir i ne razumijemo zašto se osjećamo kako se osjećamo. Želimo nešto napraviti, želimo započeti nešto novo, biti sa nekim, a postoji kočnica koju ne razumijemo.

Kasnijim uvidom u sebe otkrivamo da nismo slobodni. Nismo slobodni od tuđih mišljenja, utjecaja okoline, obitelji, društvenih normi… Možda nismo slobodni u svim tim područjima, a možda nemamo slobodu zbog samo jedne naše bliske osobe. Kroz različite tehnike možemo promijeniti naša uvjerenja i započeti živjeti život kakav biramo za sebe. Od trenutka kada promijenimo uvjerenja kreće naš novi život. Protok energije je drugačiji.

Promjenom jednog uvjerenja uviđamo da ih imamo mnogo više (kočnice), i tu kreće ”kopanje” po sebi. Što više kopamo, to više osvještavamo. Što više osvještavamo, to više iscijeljujemo. Što više iscijeljujemo više smo sretniji i zahvalniji. Što smo više sretniji i zahvalniji, to više možemo živjeti u sadašnjem trenutku. Kada dođemo do točke življenja u sadašnjem trenutku, tu počinje naš novi život.

2 komentara

 1. KataLB

  Odlično ! Onaj tko živi sada u ovom danu , živi ovaj život.

  Reply
  • stelacavric

   Tocno da, jos da zivi sada sa unutarnjim mirom… samo je to malo teze 😄

   Reply

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova stranica zaštićena je kroz reCAPTCHA i apliciraju se Google Pravila privatnosti i Uvjeti korištenja.

Pronašli ste sebe u objavi?

Onda će Vam se zasigurno svidjeti moja zbirka pjesama!

Ova zbirka osobnih priča i pjesmi stvorena je s namjerom da prodire u naše najdublje dijelove – onu zanemarenu, često zaboravljenu dušu koja nas usprkos tome nikada ne napušta.

stela cavrić zbirka pjesama kad duša priča svijet šuti
stela cavrić autorica
Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Tadašnje morske misli

Tadašnje morske misli

što je za mene neka mi dođe što nije neka me prođe ... kako se ponašaš takve odnose i stvaraš ... radije ću bez tebe nego bez sebe ... jesi li ti...

Neka hvala, ja ću po svom

Neka hvala, ja ću po svom

kad vidim da vam je cilj što više odnosa a ne što kvalitetniji odnos -neka hvala, ja ću po svom kad vidim da vam je bitnije što o vama misli društvo...

Jesi li si ikad rekla?

Jesi li si ikad rekla?

koja je privilegija biti ja koja je privilegija biti u mome društvu koliko ja vrijedim koliko ja suosjećam koliko ja imam razumijevanja znaj ovo...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!