23/07/2021

Zbog koga niste slobodni?

$

Zbog koga niste slobodni? Zbog čega niste slobodni?

Često imamo stvorena kriva uvjerenja koja vučemo iz djetinjstva ili iz određenih trauma koje su proizašle iz raznih odnosa i situacija, te potisnemo ta uvjerenja duboko u sebe, hodamo kroz život čvrsto i sigurno misleći da smo slobodni i da živimo život kakav želimo. Vrlo često otkrijemo da to nije baš točno nego živimo život kako najbolje znamo polazeći od toga u što vjerujemo i što je duboko ukorijenjeno u nama. Zatim u naš život uđu ljudi i situacije koje nam stvore nemir i ne razumijemo zašto se osjećamo kako se osjećamo. Želimo nešto napraviti, želimo započeti nešto novo, biti sa nekim, a postoji kočnica koju ne razumijemo.

Kasnijim uvidom u sebe otkrivamo da nismo slobodni. Nismo slobodni od tuđih mišljenja, utjecaja okoline, obitelji, društvenih normi… Možda nismo slobodni u svim tim područjima, a možda nemamo slobodu zbog samo jedne naše bliske osobe. Kroz različite tehnike možemo promijeniti naša uvjerenja i započeti živjeti život kakav biramo za sebe. Od trenutka kada promijenimo uvjerenja kreće naš novi život. Protok energije je drugačiji.

Promjenom jednog uvjerenja uviđamo da ih imamo mnogo više (kočnice), i tu kreće ”kopanje” po sebi. Što više kopamo, to više osvještavamo. Što više osvještavamo, to više iscijeljujemo. Što više iscijeljujemo više smo sretniji i zahvalniji. Što smo više sretniji i zahvalniji, to više možemo živjeti u sadašnjem trenutku. Kada dođemo do točke življenja u sadašnjem trenutku, tu počinje naš novi život.

2 komentara

 1. KataLB

  Odlično ! Onaj tko živi sada u ovom danu , živi ovaj život.

  Reply
  • stelacavric

   Tocno da, jos da zivi sada sa unutarnjim mirom… samo je to malo teze 😄

   Reply

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

stela cavrić autorica
Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Ovo je Ništa

Ovo je Ništa

Ništa sam. Ne osjećam ništa. Ne vidim ništa. Ne reagiram na ništa. Praznina. Mrtvilo. Sjene. Nemam ništa. Moje tijelo je ništa. Ništa u srcu. Ništa...

Ljubav

Ljubav

Za sve ono što Ljubav nije. Ljubav nije bol. Nije patnja. Nije neodlučnost. Nije uvjetovanje. Nije žrtva. Ljubav nije gubitak sebe zbog tebe. Ljubav...

Uzmi si svoj nemir

Uzmi si svoj nemir

Uzmi si svoju ljutnju, meni ne treba. Uzmi si svoj bijes, moj je izliječen. Uzmi si svoje nezadovoljstvo, ja sam zadovoljna. Uzmi si svoju patnju,...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!