26/09/2021

Zašto svemu moramo dati smisao?

$

Zašto sve moramo razumjeti, opravdati, analizirati? Zašto ne možemo pustiti da bude neshvatljivo, neobjašnjivo, magično?

Pusti neka nema smisla. Pusti neka nema logike. Ponekad je magija baš u tome.

U tome što neke emocije ne možeš objasniti. Ljude ne možeš objasniti. Ne možeš objasniti, možeš samo osjetiti. Ne možeš naći prave riječi. To je kao kada želiš objasniti ljubav. Ne možeš. Zašto se tebi sviđa, ostalima ne? Zašto je svima idealan, tebi nije? Ma kako objasniti ljubav?

Napiši mi riječ koja objašnjava nešto tako jako što te može dići izvan tijela, i tako jako da te zakopa ispod zemlje. Objašnjavanje je alat našeg uma. Um želi sve definirati, svemu dati etiketu. Ali ponekad, etiketa je višak. Etiketa smeta. Bode u vrat. Bode u oči. Poružnjuje.

Pusti neka bude. Osjećaj, ne razmišljaj.

2 komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

stela cavrić autorica
Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Smrt

Smrt

Smrt je blizu. Vreba iza ugla. Može se pojaviti svaki tren. Može te pozvati i reći da je vrijeme. Kada dođe po tebe što ćeš prvo pomisliti? Da nije...

Novac

Novac

Gdje leži naša sreća? Naša moć i naš ponos? Što nas ispunjava iznutra? Zbog čega drhtimo? Čime se kupujemo? Čime se prodajemo? Kome? Prodajemo li...

Tata, opraštam ti

Tata, opraštam ti

Bili su sve ono što ti nisi. Sve ono što si trebao a nisi bio. Sve ono što si morao napraviti a nisi napravio. Sve ono što si trebao pružiti a nisi...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!