27/03/2024

Zašto radim na sebi?

$

Ja ne radim na sebi kako bih postala najbolja verzija sebe. Ne vjerujem u to da postoji najbolja verzija mene, jer ja sam najbolja i kada sam najgora, dok god sam vjerna sebi.

Ne radim na sebi kako bih bila stalno pozitivna i mislila pozitivno.

Nisam robot, čovjek sam, i nisam za te isprazne fraze i lažni pozitivizam.

Radim na sebi zbog sebe, zbog svoje svijesti i savjesti.

Radim na sebi kako bih naučila prihvatiti sve svoje emocije kada mi dođu, kako bih ih ispoštovala i ne deklarirala kao loše i dobre. Sve su one tu sa nekim razlogom i sve su dobro došle. Radim na sebi kako bih imala kapaciteta oprostit, jer vjeruj, ako ne možeš oprostit, uvijek ćeš vući ogroman teren na ramenima.

Radim na sebi kako bih bila dosljedna sebi.

Kako bih znala jesam li ja red flag i koji su mi red flagovi. Koje stvari ja kod sebe trebam osvijestit, prihvatit pa onda mijenjat. Koliko daleko mogu ići da se približim nekome, a da ne pogazim sve svoje granice? Koje su moje granice? Na što mi je u redu pristati a na što ne bih nikad?

Zato radim na sebi.

Prije nekoliko godina me ložio toplo hladan odnos, danas me to ne privlači više jer sam radom na sebi osvijestila svoju vrijednost. Danas me privlači dosljednost i stabilnost.

Radim na sebi kako bih se pitala što to ja mogu ponudit svijetu?

Kako mogu doprinijet?

Radim na sebi da shvatim da nas više ispunjuje davanje nego konstantno uzimanje.

Rad na sebi nije lak i za to je potrebno puno kopanja po sebi, puno suočavanja sa svojom tamom, traumama, ljudima koji su nas povrijedili ili koje smo mi povrijedili. Za rad na sebi je potrebna hrabrost.

Znate li da su žene hrabrije od muškaraca?

Žene lakše reguliraju svoje emocije, muškarci i dalje bježe od svojih emocija.

Ne svi. Ali većina.

Radom na sebi ponekad gubiš.

Razumijevanje.

Podršku.

Prijatelje.

Obitelj.

Prihvaćanje.

Ali radom na sebi uvijek dobivaš Sebe.

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova stranica zaštićena je kroz hCaptcha i apliciraju se njihova Pravila privatnosti i Uvjeti korištenja.

Pronašli ste sebe u objavi?

Onda će Vam se zasigurno svidjeti moja zbirka pjesama!

Ova zbirka osobnih priča i pjesmi stvorena je s namjerom da prodire u naše najdublje dijelove – onu zanemarenu, često zaboravljenu dušu koja nas usprkos tome nikada ne napušta.

stela cavrić zbirka pjesama kad duša priča svijet šuti
stela cavrić autorica
Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Izađi iz svojih okvira

Izađi iz svojih okvira

dok sam gledala unutar svojih okvira i unutar svoje perspektive nisam vidjela ništa nisam vidjela nikoga vidjela sam samo svoju istinu i prema njoj...

Tko sam ja?

Tko sam ja?

Ja sam ono što činim, kako djelujem, kako suosjećam, kako volim, kako opraštam, kako razumijem. Ja sam način na koji pomažem ili odmažem. Ja nisam...

Duša je propričala

Duša je propričala

savršen trenutak ne postoji ali trenutak je sam po sebi savršen budi nježna prema drugima budi nježna prema sebi završi sve priče koje su odavno...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!