21/02/2022

Za svu ranjenu djecu u nama

$

Malena hoda kroz život sa osmijehom na licu i vedrinom u srcu. Radost joj u očima, kosa joj čuva leđa. Nije ni svjesna života koji ju čeka, vjeruje da je prihvaćena, vjeruje u svoju autentičnost. Prvi svijet su joj roditelji, jedina svijet i jedina obitelj. Ne zna što je van toga, vjeruje da je ljubav dovoljna za disanje.

Prvi krivi pokret i ostaje povrijeđena. Prva suza i prvo negiranje njene osobnosti. Nije joj jasno što se događa, nije joj jasno zašto ju obitelj ne voli. Drugi krivi pokret i drugo neprihvaćanje. Kažnjavanje. Nepriznavanje njenih emocija. Neuvažavanje njenih snova. Treći krivi pokret, četvrti, tko još broji. Ne pokazuje više sebe jer ljubavi nema.

Ne smiješ biti svoja jer više ne znaš što to znači. Davno su te slomili. Zaboravila si kakva si bila. Znaš samo kakva si sada. Neprihvaćena djevojka, na lancu dovoljno dugačkom, bez suza da ne budeš ružna, bez emocija da ne radiš dramu.

3 komentara

  1. me

    Nažalost, ne znaju bolje. Jako je bolno kad onaj tko te treba štititi, kome si vjerovao ili ne zna to činiti ili te oblikuje kako je on/ona oblikovan. Jedna vrsta međugeneracijske traume. Iz mog iskustva, oprost je najbolji lijek. Ne zbog njih, nego zbog sebe. Postoji i velika prilika u svemu tome, jednom kad odbaciš sve nametnuto nazire se sloboda. Prava sloboda.

    Reply
  2. me

    Znam da si puno toga prošla, i sama sa sobom i u snovima. Imam objašnjenja ako te interesira. Slobodno se javi na instagram.

    Reply

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

stela cavrić autorica
Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Smrt

Smrt

Smrt je blizu. Vreba iza ugla. Može se pojaviti svaki tren. Može te pozvati i reći da je vrijeme. Kada dođe po tebe što ćeš prvo pomisliti? Da nije...

Novac

Novac

Gdje leži naša sreća? Naša moć i naš ponos? Što nas ispunjava iznutra? Zbog čega drhtimo? Čime se kupujemo? Čime se prodajemo? Kome? Prodajemo li...

Tata, opraštam ti

Tata, opraštam ti

Bili su sve ono što ti nisi. Sve ono što si trebao a nisi bio. Sve ono što si morao napraviti a nisi napravio. Sve ono što si trebao pružiti a nisi...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!