02/10/2021

Težina je tu sa razlogom

$

Tako teško je razmišljati svaki dan kako je život pozitivan. Imati pozitivne misli koje ne dotiču prošlost ni budućnost. Tako teško je probuditi se ujutro i odlučiti da ćemo danas biti sretni. Laže svatko tko kaže da je jednostavno. Teško je prihvatiti svaku situaciju kao nešto što se moralo tako desiti, bez analize i sto upitnika iznad glave.

Teško je prihvatiti da svatko ima svoj put. Da nismo više dio nečijeg puta. Da nisu više dio našeg puta.

Da ljudi dolaze i odlaze sa razlogom. Da svatko ima svoju karmu u ovom životu. Teško je oprostiti, tražiti pomoć, reći volim te. Jako je teško tražiti da tebi oproste. Tako teško je napustiti rutinu i pobrinuti se za sebe. Reći da je dosta i krenuti putem promjene. Tako teško je kad kreneš raditi na sebi pa vidiš koliko si sjeban.

Lažu svi koji kažu da je lako. Teško je kad upoznaš svoje demone i priznaš si da su oni dio tebe. Teško je raditi nešto što je drugačije pa ne dobiješ razumijevanje.

Tako teško je otpustiti ljude iz života. Teško je pustiti nove u život. Teško je priznati da si slab i da ne možeš sve sam. Jako je teško biti autentičan u današnjem svijetu glume. Sve je to teško, zamorno, tužno, napeto. U životu ne postoji jedna strana, ne postoji crno-bijelo. Svi plovimo i ljuljamo se. Balansiramo. Ali koliko god teško bilo, toliko je i oslobađajuće. Nakon određenog vremena tame dolazi sloboda. Disat ćemo opet.

Svi koji ste na tom putu, ne brinite. Težina je tu sa razlogom.

Prepreke su tu sa razlogom. Kada ih prihvatimo kao takve, postaju lakše. Zid se ruši. Možete spustiti gard. Ne morate glumiti da vam je lako i da sve znate. Priznajmo si da ne znamo ništa i da nam je teško. Tada ćemo se osloboditi. Tada radimo mjesto za sve novo što nam je namijenjeno.

Kada otpustimo, sve nam dolazi.

2 komentara

  1. lemy9

    Bravo Stela! Lp.

    Reply

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova stranica zaštićena je kroz reCAPTCHA i apliciraju se Google Pravila privatnosti i Uvjeti korištenja.

Pronašli ste sebe u objavi?

Onda će Vam se zasigurno svidjeti moja zbirka pjesama!

Ova zbirka osobnih priča i pjesmi stvorena je s namjerom da prodire u naše najdublje dijelove – onu zanemarenu, često zaboravljenu dušu koja nas usprkos tome nikada ne napušta.

stela cavrić zbirka pjesama kad duša priča svijet šuti
stela cavrić autorica
Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Tadašnje morske misli

Tadašnje morske misli

što je za mene neka mi dođe što nije neka me prođe ... kako se ponašaš takve odnose i stvaraš ... radije ću bez tebe nego bez sebe ... jesi li ti...

Neka hvala, ja ću po svom

Neka hvala, ja ću po svom

kad vidim da vam je cilj što više odnosa a ne što kvalitetniji odnos -neka hvala, ja ću po svom kad vidim da vam je bitnije što o vama misli društvo...

Jesi li si ikad rekla?

Jesi li si ikad rekla?

koja je privilegija biti ja koja je privilegija biti u mome društvu koliko ja vrijedim koliko ja suosjećam koliko ja imam razumijevanja znaj ovo...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!