22/04/2023

Prilike kao darovi Života

$

Što bi nam sve bilo drugačije u životu da smo samo dali priliku.

Dala sam priliku sebi, životu i smrti. Dala sam priliku da si priđem i pitam se tko sam. Dala sam priliku životu da ga živim. Smrti da mi pokaže što je prava bol. Dala sam priliku strancu da mi se svidi. Istini da mi otvori oči. Prijatelju da me iznevjeri. Dala sam priliku ranjivosti da mi probudi neugodnost. Nježnosti da mi probudi povrijeđenost.

Dala sam priliku ljubavi da me zagrli i pokaže da je sve uvijek moguće. Dala sam priliku svemu novome što prolazim, a koračala sam sa strahom. Dala sam priliku novom listu svoje knjige, da budem nešto što prije nisam. Da se pitaju tko sam. Da se pitam jesam li spremna na nerazumijevanje svog novog tijela. Dala sam priliku da budem oči koje gledaju samo do sutra, jer mi je lijepo, i dala sam si priliku da mi bude lijepo.

I od sada na dalje svoj život živim tako da se pitam svaki puta, zašto ne bih dala priliku. Možda baš ta prilika je mene čekala. Možda baš trebam dati priliku toj osobi da mi pokaže svu magiju koju krije u sebi. Možda baš ta ideja s kojom se budim je rođena da bude moja svrha. Možda baš ti ljudi su ti kojima je potreban dio mene.

Možda baš sav život se sastoji u davanju Prilika.

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova stranica zaštićena je kroz reCAPTCHA i apliciraju se Google Pravila privatnosti i Uvjeti korištenja.

Pronašli ste sebe u objavi?

Onda će Vam se zasigurno svidjeti moja zbirka pjesama!

Ova zbirka osobnih priča i pjesmi stvorena je s namjerom da prodire u naše najdublje dijelove – onu zanemarenu, često zaboravljenu dušu koja nas usprkos tome nikada ne napušta.

stela cavrić zbirka pjesama kad duša priča svijet šuti
stela cavrić autorica
Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Tadašnje morske misli

Tadašnje morske misli

što je za mene neka mi dođe što nije neka me prođe ... kako se ponašaš takve odnose i stvaraš ... radije ću bez tebe nego bez sebe ... jesi li ti...

Neka hvala, ja ću po svom

Neka hvala, ja ću po svom

kad vidim da vam je cilj što više odnosa a ne što kvalitetniji odnos -neka hvala, ja ću po svom kad vidim da vam je bitnije što o vama misli društvo...

Jesi li si ikad rekla?

Jesi li si ikad rekla?

koja je privilegija biti ja koja je privilegija biti u mome društvu koliko ja vrijedim koliko ja suosjećam koliko ja imam razumijevanja znaj ovo...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!