03/09/2021

Predstava

$

Hodaš svijetom i hraniš si ego. Sa svakom novom pohvalom, novom odjećom, novim priznanjem. Svakom novom potvrdom da vrijediš. Potvrdom od okoline. Koja te zove kada im trebaš, da budeš zvijezda večeri, da budeš sve što oni nisu.

Onda ti plješću. Na tvojoj pameti, ljepoti, sposobnošću da zarađuješ. Život u materijalnom. Voliš to. Voliš kada plješću. Osjećaš se vrijednim. Paženim.

Poželjan si. Trebaju te. Vole te.

Dok traje predstava te vole. Onda slijedi povratak u realnost. Predstava je gotova. Kada se ugase svjetla pozornice, kada svaki glumac ode svojoj kući, ti se vraćaš u svoj dom. Ili samo kuću, dom je ipak osjećaj. Kada dođeš sam kući, u prazno, u tišinu, u mir…

Ili nemir.

Nema pljeska. Gledaš si lice u ogledalu. Nema podrške od odraza koji te gleda. Sam si sa sobom. Što vidiš? Tko si? Tko si bez ljudi? Ima li života u tebi kada ostaneš sam?

Kada prestane tvoj život kroz živote drugih, tada počinje tvoj život. Imaš izbor svaki dan. Živjeti sebe ili nastaviti sa predstavom.

Život je predstava. Svi smo mi glumci. Neki malo bolji, neki vrhunski, a neki od nas su odlučili dati otkaz u kazalištu.

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

stela cavrić autorica
Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Smrt

Smrt

Smrt je blizu. Vreba iza ugla. Može se pojaviti svaki tren. Može te pozvati i reći da je vrijeme. Kada dođe po tebe što ćeš prvo pomisliti? Da nije...

Novac

Novac

Gdje leži naša sreća? Naša moć i naš ponos? Što nas ispunjava iznutra? Zbog čega drhtimo? Čime se kupujemo? Čime se prodajemo? Kome? Prodajemo li...

Tata, opraštam ti

Tata, opraštam ti

Bili su sve ono što ti nisi. Sve ono što si trebao a nisi bio. Sve ono što si morao napraviti a nisi napravio. Sve ono što si trebao pružiti a nisi...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!