Sve do jučer činilo se kao neki san. Kao neki život obećan meni i svima, kao da nam je dužan da ga živimo sto godina. Sjedim na krevetu i mislim o danu i suncu koje me čeka kad izađem. Predivan je dan, hladnoća pomiješana sa zrakama sunca. Poželim da se sjećam svakog života kojeg sam živjela.

Oprana kosa, muzika, mama u kuhinji, rodni grad. Ima nešto u tome kada kažu da što si stariji da te više vuče doma. U taj osjećaj. Neometano živimo živote, očekujemo da smo i sutra tu pa sve planove prebacujemo za sutrašnji dan. Ili za koju godinu.

Sutra ću. U ponedjeljak ću. Kad prestane kiša ću. Kad prestane puhat ću. Kad diplomiram ću. Kad nađem posao ću.

Lijepe riječi odgađamo za sutra i sve zagrljaje koji žele da se dese danas. Oni stvarno žele biti ostvareni danas. Ali mi imamo vremena. Nama je život dužan nešto pa očekujemo i da smo sutra tu.

Nešto mi govoriš – ne čujem te.

Nešto mi pokazuješ – ne vidim te.

Nisam prisutna – danas ne mogu.

Sutra ćemo. Živjet ćemo sutra.

I onda? Potres. Potres života. Duše. Potres mog tijela? Mog života? Moje duše? Mojeg srca?

Zatvaram oči i tamo sam. Strah. Ne postoji ništa više. Ne postoji sutra. Ne postoji stresan posao. Ne postoje ljubavne brige. Ne postoji materijalno bogatstvo. Ne postoje maske. Ostaje samo surova stvarnost.

Ostaje samo sadašnjost. Prisutnost kakva se ne doživljava. Prisutnost o kojoj se čita. Meditira. Kojoj se nadamo, koju priželjkujemo. Za kojom žudimo kada pričamo o sadašnjem trenutku. I dok pričamo o tom trenutku, nismo prisutni do kraja.

Tada sam bila prisutna. Do kostiju, i više od toga. Tada sam umrla. Umrlo je sve ”sutra ću”. Umrlo je zamaranje glupostima, umrla je gluma. Umro je lažan osmijeh za lažne ljude. Umrla je pretjerana neovisnost. Umro je inat. Moć.

Ostala je samo duša. Ogoljena i uplašena, u maminom zagrljaju, gledajući kako se trese zemlja i kuće na njoj, i samo jedna misao – ne mogu umrijet danas a nisam obavila sve što sam trebala u ovom životu.

>>>> Igraju se mali ljudi i pričaju o još manjim ljudima. Uspoređuju imovinu i bore se za nasljedstva. Pune si police umjesto da si pune srca. Štede na ljubavi i klackaju se sa živim bićima. Sve im je dano u životu osim empatije. Hodaju i vide problem u svima, ne vide problem u sebi. Prelagodno im je pa ne cijene topli obrok pripravljen od tuđih ruku. Ne zahvaljuju se Svemiru jer misle da im se duguje. Ne daju ti podršku da se ne umisliš, čekaju da ti je teško pa te prvi tješe. Pazite se vi takvi, možda se i vama desi potres. Možda karma. <<<<

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

stela cavrić autorica
Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Ovo je Ništa

Ovo je Ništa

Ništa sam. Ne osjećam ništa. Ne vidim ništa. Ne reagiram na ništa. Praznina. Mrtvilo. Sjene. Nemam ništa. Moje tijelo je ništa. Ništa u srcu. Ništa...

Ljubav

Ljubav

Za sve ono što Ljubav nije. Ljubav nije bol. Nije patnja. Nije neodlučnost. Nije uvjetovanje. Nije žrtva. Ljubav nije gubitak sebe zbog tebe. Ljubav...

Uzmi si svoj nemir

Uzmi si svoj nemir

Uzmi si svoju ljutnju, meni ne treba. Uzmi si svoj bijes, moj je izliječen. Uzmi si svoje nezadovoljstvo, ja sam zadovoljna. Uzmi si svoju patnju,...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!