Ne traži od drugih da te ispunjavaju. Da te usrećuju i da ovisiš o njima. O njihovim planovima u danu, o pozivima koji ne dolaze. Ne dozvoli da tuđi ritam diktira tvoj ritam.

Da čekaš da se netko odluči za tebe. Da čekaš da netko nazove. Da čekaš drugu polovicu. Da čekaš drugi posao da budeš sretniji. Da čekaš sunce. Da čekaš toplinu.

Dopusti sebi da se usrećiš.

To što tražiš u drugima mora prvo postojat u tebi. Prvo moraš biti sretan sam sa sobom. U miru sa sobom. Ništa u životu se ne mora, ali ovo se mora. Ovo je obavezno. Ovo bi se trebalo učiti u školi.

Naučite biti sami.

Naučite biti sretni bez partnera.

Posložite se sami.

Nećete uspjeti ako izbjegavate samoću. Ne čekajte druge da vam upravljaju životom. Učinite to sve kako god znate, sa kojom god tehnikom raspolažete, ali učinite to ODMAH. Kada budete sretni sami sa sobom niste ni svjesni koliki dar ćete dati svijetu. Svojoj obitelji. Partneru. Djetetu. Koliko ćete si olakšati odnose. Koliko će htjeti biti u vašoj blizini. Maknut ćete teret sa partnera da on/ona mora biti izvor vaše sreće, da vas mora nadopunit.

Prekinite sa glupostima.

Probudite se i krenite se voljet. Odmah, jer nema garancije da sutra postoji.

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

stela cavrić autorica

Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Smrt

Smrt

Smrt je blizu. Vreba iza ugla. Može se pojaviti svaki tren. Može te pozvati i reći da je vrijeme. Kada dođe po tebe što ćeš prvo pomisliti? Da nije...

Novac

Novac

Gdje leži naša sreća? Naša moć i naš ponos? Što nas ispunjava iznutra? Zbog čega drhtimo? Čime se kupujemo? Čime se prodajemo? Kome? Prodajemo li...

Tata, opraštam ti

Tata, opraštam ti

Bili su sve ono što ti nisi. Sve ono što si trebao a nisi bio. Sve ono što si morao napraviti a nisi napravio. Sve ono što si trebao pružiti a nisi...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!