Ne traži od drugih da te ispunjavaju. Da te usrećuju i da ovisiš o njima. O njihovim planovima u danu, o pozivima koji ne dolaze. Ne dozvoli da tuđi ritam diktira tvoj ritam.

Da čekaš da se netko odluči za tebe. Da čekaš da netko nazove. Da čekaš drugu polovicu. Da čekaš drugi posao da budeš sretniji. Da čekaš sunce. Da čekaš toplinu.

Dopusti sebi da se usrećiš.

To što tražiš u drugima mora prvo postojat u tebi. Prvo moraš biti sretan sam sa sobom. U miru sa sobom. Ništa u životu se ne mora, ali ovo se mora. Ovo je obavezno. Ovo bi se trebalo učiti u školi.

Naučite biti sami.

Naučite biti sretni bez partnera.

Posložite se sami.

Nećete uspjeti ako izbjegavate samoću. Ne čekajte druge da vam upravljaju životom. Učinite to sve kako god znate, sa kojom god tehnikom raspolažete, ali učinite to ODMAH. Kada budete sretni sami sa sobom niste ni svjesni koliki dar ćete dati svijetu. Svojoj obitelji. Partneru. Djetetu. Koliko ćete si olakšati odnose. Koliko će htjeti biti u vašoj blizini. Maknut ćete teret sa partnera da on/ona mora biti izvor vaše sreće, da vas mora nadopunit.

Prekinite sa glupostima.

Probudite se i krenite se voljet. Odmah, jer nema garancije da sutra postoji.

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova stranica zaštićena je kroz reCAPTCHA i apliciraju se Google Pravila privatnosti i Uvjeti korištenja.

Pronašli ste sebe u objavi?

Onda će Vam se zasigurno svidjeti moja zbirka pjesama!

Ova zbirka osobnih priča i pjesmi stvorena je s namjerom da prodire u naše najdublje dijelove – onu zanemarenu, često zaboravljenu dušu koja nas usprkos tome nikada ne napušta.

stela cavrić zbirka pjesama kad duša priča svijet šuti
stela cavrić autorica

Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Tadašnje morske misli

Tadašnje morske misli

što je za mene neka mi dođe što nije neka me prođe ... kako se ponašaš takve odnose i stvaraš ... radije ću bez tebe nego bez sebe ... jesi li ti...

Neka hvala, ja ću po svom

Neka hvala, ja ću po svom

kad vidim da vam je cilj što više odnosa a ne što kvalitetniji odnos -neka hvala, ja ću po svom kad vidim da vam je bitnije što o vama misli društvo...

Jesi li si ikad rekla?

Jesi li si ikad rekla?

koja je privilegija biti ja koja je privilegija biti u mome društvu koliko ja vrijedim koliko ja suosjećam koliko ja imam razumijevanja znaj ovo...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!