06/10/2021

NE

$

Danas je predivan dan za reći nekome; Ne, Neću, Ne želim, Ne moram, Odjebi.

Samo mi nemoj govoriti kakva bih trebala biti, kako bih trebala izgledati. Ne govori mi što da pričam i kada da šutim. Ne govori mi da šutim zbog mira i tradicije. Ne govori mi koga da slušam i koga da pratim. Ne nameći mi svoj lažni moral i društvene norme. Ne smij se pomaganju i suosjećanju prema ljudima i životinjama.

Odjebi sa svojim pravilima i životom po mjerilima.

Ne govori mi o religijama i o lažnim bogovima. Ne govori mi da Bog ne voli ateiste kad znam da je Bog ljubav. Ne govori mi o crkvi, o školi, o tome da curice moraju nositi rozo. Ne govori mi da muški ne plaču i da moraju biti jaki. Ne govori mi o odgoju koji nalaže da se djeca moraju tući da nauče nešto.

Odjebi od mene sa svime što je trulo i nasilno.

Ne govori mi da odijelo čini čovjeka i da je siromašan zaslužio bijedu. Ne govori mi da je samo novac sreća i da je materijalno odraz moći. Ne govori mi da je ljubav slabost i da je zahvalnost nepotrebna. Ne govori mi da te se ne dotiče jer znam da lažeš.

Ne govori mi da se smirim i da žena mora biti dama. Ne govori mi da se nešto oduvijek tako radilo i da ne radim promjenu. Ne govori mi o uspoređivanju i nadmetanju. Ne govori mi da ne sanjam i da živim u bajci.

Ne slušajte ljude koji vam kvare dan, energiju, snove, uvjerenja, osmijeh.

Zaštitite svoje vrijeme.

Nikom niste ništa dužni.

Odjebi je pola zdravlja – uvijek bilo, i uvijek će biti.

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

stela cavrić autorica
Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Ovo je Ništa

Ovo je Ništa

Ništa sam. Ne osjećam ništa. Ne vidim ništa. Ne reagiram na ništa. Praznina. Mrtvilo. Sjene. Nemam ništa. Moje tijelo je ništa. Ništa u srcu. Ništa...

Ljubav

Ljubav

Za sve ono što Ljubav nije. Ljubav nije bol. Nije patnja. Nije neodlučnost. Nije uvjetovanje. Nije žrtva. Ljubav nije gubitak sebe zbog tebe. Ljubav...

Uzmi si svoj nemir

Uzmi si svoj nemir

Uzmi si svoju ljutnju, meni ne treba. Uzmi si svoj bijes, moj je izliječen. Uzmi si svoje nezadovoljstvo, ja sam zadovoljna. Uzmi si svoju patnju,...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!