14/06/2022

Mrak

$

Mrak je uzeo olovku u ruke i krenuo pisati. Zamračio je svaku stanicu u mome tijelu i to mu nije bilo dovoljno. Zamračio je stan, odjeću, mirise. Leptiri su nestali, plačući. Mrak je uzeo olovku u ruke i napisao jednu stranicu.

Toliko mu se svidjelo da je htio napisati još jednu. Htjela sam da ode ali snaga me odavno napustila. Sjela sam u kut i prepustila mu tron. Pisao je satima. Danima. Noćima. Imao je toliko toga za reći. Htio je vječno pisati.

Moja ruka je osjećala težinu a oči su vidjele sivilo. Svaki dan tmurni oblaci iznad moga stana. Svi gledaju u Mrak i osjećaju njegove stihove.

Plaču. Odlaze. Dolaze. Došao je dan kada su prestali odlaziti. Samo su bili tamo. Čekali sljedeći odlomak. Olovke su se istrošile. Duša je plakala. Zašto Mrak ne odlazi? Kada će ovaj osjećaj nestat? Kada ću prodisat? Gdje je to svjetlo? Zašto sam mu dala moć tako lako?

Sve je mračno. Ne vidim izlaz. Ne vidim sunce. Ne vidim ljubav. Ne vidim pomoć. Ne vidim sebe. Ne prepoznajem sebe.

Tko sam ja?

Nisam ono što misle. Nisam ono što očekuju. Nisam ono za što se predstavljam. Nisam Mrak. Ipak ne želim nestat.

Gdje je pomoć?

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

stela cavrić autorica
Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Ovo je Ništa

Ovo je Ništa

Ništa sam. Ne osjećam ništa. Ne vidim ništa. Ne reagiram na ništa. Praznina. Mrtvilo. Sjene. Nemam ništa. Moje tijelo je ništa. Ništa u srcu. Ništa...

Ljubav

Ljubav

Za sve ono što Ljubav nije. Ljubav nije bol. Nije patnja. Nije neodlučnost. Nije uvjetovanje. Nije žrtva. Ljubav nije gubitak sebe zbog tebe. Ljubav...

Uzmi si svoj nemir

Uzmi si svoj nemir

Uzmi si svoju ljutnju, meni ne treba. Uzmi si svoj bijes, moj je izliječen. Uzmi si svoje nezadovoljstvo, ja sam zadovoljna. Uzmi si svoju patnju,...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!