08/09/2021

Kad prošlost pokuca

$

Dok čekamo da budemo sto posto spremni, nikad nećemo krenuti. Uvijek će biti ono nešto što nas vuče nazad. Još jedan zadatak za obavit, još jedna osoba koju trebamo zaboravit.

Ako čekamo da nas sve prođe, proći će nam život.

Nemoguće je da sve prođe. Uvijek ostane neki mali dio u nama. Mali dio rodnog grada u nama. Mali dio obitelji koju smo tamo ostavili. Mali dio te osobe koju zaboraviš ali se pojavi sa vremena na vrijeme prije spavanja. Prošlost uvijek iskače kada se rade promjene za budućnost.

Kada se odvažimo na novo i neizvjesno. Prošlost pokuca na vrata i nekako te vuče natrag u staro. I to je u redu. To prošlost radi. Testira nas. Mami nas, vraća u sigurnost. Govori nam da nismo sve riješili. Da nismo sve zaboravili.

Da sve emocije moraju biti izbrisane ako želimo osjetiti nove. Da sjećanja moraju biti izbrisana ako želimo stvoriti nova. Ali to je tako krivo. Tako obmanjujuće.

Treba samo krenuti. Napraviti prvi korak. Započeti nešto novo. Započeti novu ljubav. I kad prošlost dođe, neka dođe. Sjeti je se sa osmijehom na licu i zahvali se što te izgradila u osobu kakva si sada.

Daj joj ljubav. Ne opiri se i ne sumnjaj. Sve se uvijek desi kako se treba desit. Uvijek smo na pravom mjestu u pravo vrijeme u našem životu.

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

stela cavrić autorica
Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Smrt

Smrt

Smrt je blizu. Vreba iza ugla. Može se pojaviti svaki tren. Može te pozvati i reći da je vrijeme. Kada dođe po tebe što ćeš prvo pomisliti? Da nije...

Novac

Novac

Gdje leži naša sreća? Naša moć i naš ponos? Što nas ispunjava iznutra? Zbog čega drhtimo? Čime se kupujemo? Čime se prodajemo? Kome? Prodajemo li...

Tata, opraštam ti

Tata, opraštam ti

Bili su sve ono što ti nisi. Sve ono što si trebao a nisi bio. Sve ono što si morao napraviti a nisi napravio. Sve ono što si trebao pružiti a nisi...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!