17/08/2021

Dušo, koliko košta tvoj mir?

$

Koliko poklona je dovoljno da izbrišu suze sa tvog lica? Koliko suza je potrebno da te se kupi natrag? Nakon koliko suza nestaje iskrenost a postaje manipulacija? Na što sve pristaješ da zadržiš mir u kući? Čiji mir zadržavaš, svoj ili njegov? Čiji mir ti je bitniji?

Tko može više trpiti a tko bolje manipulira? Čije suze vrijede više, čiji zagrljaji više bole? Ledi li hladnoća postelju ili je hladnoća prešla na tvoje srce? Koliko puta si pristala na povišen ton, na viku, koja je od povremene postala redovna? Jer si napravila nešto što njemu nije odgovaralo?

Kada ti je postalo normalno emocionalno manipuliranje? Jesi li svjesna da si izmanipulirana?

Ako jesi, zašto trpiš?

Ako nisi, nadam se da ćeš ubrzo biti.

Reci mi, kako život postane normalan uz sav taj nemir? Pitaš li se kada si se prepustila i otpustila sebe? Vidiš li sebe kakva si bila i kakva si sada? Voliš li se sada? Ili se mrziš i pitaš se kako si dopustila da to muškarac napravi od tebe?

Je li uvjetovanje ljubav, je li ljubav žrtva?

Radimo li ono što ne želimo da bi druga strana bila sretna? U miru? Koliko dugo će biti sretna? Do sljedećeg uvjeta, do sljedeće drame?

Zatim slijedi još jedan uvjet. Još jedna kušnja. Još jedan teret. Uvjet za tebe! Teret za tebe! A drugoj strani mir? Tako to definiramo. U ime ljubavi, u ime prijateljstava – zadržavamo odnose i emocije u ime mira.

Sve što je uvjet nije ljubav.

Sve što je žrtva nije ljubav.

Kada je očekivanje prekomjerno? Kada je dosta, a da je zadovoljeno?

Koliko puta izlaziš u susret a da te ne zaboli u srcu? Koliko drame je potrebno dok se ne otrgneš sa lanca? Ovisi koliko je dug i od čega je napravljen. Koliko ljudi ćeš izgubiti u procesu? Hoće li vika doći do tvog lijepog lica, tvojih ramena i ruku?

Je li te strah?

Jesi se predala?

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova stranica zaštićena je kroz reCAPTCHA i apliciraju se Google Pravila privatnosti i Uvjeti korištenja.

Pronašli ste sebe u objavi?

Onda će Vam se zasigurno svidjeti moja zbirka pjesama!

Ova zbirka osobnih priča i pjesmi stvorena je s namjerom da prodire u naše najdublje dijelove – onu zanemarenu, često zaboravljenu dušu koja nas usprkos tome nikada ne napušta.

stela cavrić zbirka pjesama kad duša priča svijet šuti
stela cavrić autorica

Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Tadašnje morske misli

Tadašnje morske misli

što je za mene neka mi dođe što nije neka me prođe ... kako se ponašaš takve odnose i stvaraš ... radije ću bez tebe nego bez sebe ... jesi li ti...

Neka hvala, ja ću po svom

Neka hvala, ja ću po svom

kad vidim da vam je cilj što više odnosa a ne što kvalitetniji odnos -neka hvala, ja ću po svom kad vidim da vam je bitnije što o vama misli društvo...

Jesi li si ikad rekla?

Jesi li si ikad rekla?

koja je privilegija biti ja koja je privilegija biti u mome društvu koliko ja vrijedim koliko ja suosjećam koliko ja imam razumijevanja znaj ovo...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!