Svi bi htjeli biti duboki ali rijetko tko ima muda kopati po dubini. Dubina je prljava i blatnjava. Iz dubine se nekad ne izađe danima. Dubina će te razoriti i ako imaš sreće, uništiti. Dubina će ti utjecati na svaki odnos u životu. Ljubavni, prijateljski, obiteljski. Dubina će te natjerati da presječeš sve što ti ne koristi, ako nećeš sam, morati ćeš na silu.

Dubina se ne šali. Kad si jednom u blatu upadaš cijeli u njega. Nema spasa izvana. Samo ti i dubina. Jedan na jedan. Najgori period tvog života. Najblaženiji period tvog života. Tako da, ne pravi se da si dubok jer duboki vide kroz tebe, ne možeš se sakriti. Dubina će te razoriti, slomiti, ugasiti sva svjetla i reći mraku da bude sa tobom danima. Dubina će ti otvoriti svaku ranu koju si krpao godinama sa jeftinim flasterom. Dubina će te natjerati da pogledaš svoje lažno lice u ogledalo i moliš za oprost. Plakat ćeš i moliti oproštaj.

U tom trenu ćeš povjerovati u nešto mnogo veće od sebe. U tom trenu ćeš shvatiti koliko si mali i koliko maski još moraš skinuti. Dubina ti neće dopustiti da se vratiš na staro. Staro je mrtvo. Nestalo zauvijek. Spaljeno.

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

stela cavrić autorica

Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Ovo je Ništa

Ovo je Ništa

Ništa sam. Ne osjećam ništa. Ne vidim ništa. Ne reagiram na ništa. Praznina. Mrtvilo. Sjene. Nemam ništa. Moje tijelo je ništa. Ništa u srcu. Ništa...

Ljubav

Ljubav

Za sve ono što Ljubav nije. Ljubav nije bol. Nije patnja. Nije neodlučnost. Nije uvjetovanje. Nije žrtva. Ljubav nije gubitak sebe zbog tebe. Ljubav...

Uzmi si svoj nemir

Uzmi si svoj nemir

Uzmi si svoju ljutnju, meni ne treba. Uzmi si svoj bijes, moj je izliječen. Uzmi si svoje nezadovoljstvo, ja sam zadovoljna. Uzmi si svoju patnju,...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!