29/08/2021

Djevojčice

Kada bi postojalo neko mjesto gdje mogu otići, gdje Sunce i Mjesec žive u isto vrijeme. Gdje noć i dan sjede za istim stolom ne skrivajući svoje mane. Kada bi postojalo neko mjesto gdje se kosa sama plete i krila dobivaju pri rođenju. Takvo bi mjesto imalo dugine boje i sve životinje bi živjele na istom otoku.

Pio bi se čaj i pričalo o vilama. Kada bi postojalo takvo mjesto gdje bih mogla sakrit tebe, djevojčice malena, da te zaštitim od crnih oblaka koji se žele uselit na naše nebo, otišla bih tamo…

Otputovala prvim splavom koji bi mi došao u susret. Kada bi postojalo takvo mjesto gdje sve boje žive skupa, nadopunjuju se, gdje je crna prihvaćena isto kao i bijela… Odvela bih te tamo, da ne moraš zemlju na koži iskusiti.

Kada bi postojalo takvo mjesto, skriveno od visokih tonova mračnih ljudi, tamo bih te djevojčice povela da skupa učimo ponovno kakav bi život trebao biti.

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova stranica zaštićena je kroz hCaptcha i apliciraju se njihova Pravila privatnosti i Uvjeti korištenja.

Pronašli ste sebe u objavi?

Onda će Vam se zasigurno svidjeti moja zbirka pjesama!

Ova zbirka osobnih priča i pjesmi stvorena je s namjerom da prodire u naše najdublje dijelove – onu zanemarenu, često zaboravljenu dušu koja nas usprkos tome nikada ne napušta.

stela cavrić zbirka pjesama kad duša priča svijet šuti
stela cavrić autorica
Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Ipak nije za tebe

Ipak nije za tebe

dobro da sam ti rekla da se osjećam loše u tom trenutku shvatila sam da me trebaš samo kada sam dobro u tom trenutku shvatila sam da sve dublje ipak...

A ja sam bila ocean

A ja sam bila ocean

i rekao mi je volim te na neki način okrenuo se i otišao u potragu za novim morem a ja sam bila ocean

Svijete

Svijete

dajem ti svoja ogoljena ramena sa nadom da ćeš ih štititi kao što majka štiti dijete. otvaram sebe ranjivu i pokazujem dio tijela koji nosi sav...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!