11/10/2021

Demoni

$

Sjela sam sa sobom i demoni su došli. Sjela sam tražeći mir i opet su me pronašli. Zatvaram oči i vidim im lica. Prazna su i blijeda. Ne znam mogu li se nazvati licima. Izgledaju poput sjena i kruže mi oko glave.

Žele da ih slušam. Žele da su opet sa mnom.

Sjela sam sa sobom i anđeli su došli. U miru su gledali sa strane kako promatram demone. Nisu se uključili. Nisu se borili. Iza ramena stajao je najveći, prepoznajem ga iz djetinjstva. Njegova svjetlost ispunjava moj prostor. Oči demona ne zaboravljam, pojave se ponekad kada sklopim oči prije spavanja. Kada prođem hodnikom nakon što ugasim svjetlo. Jesu li moji ili su tuđi, ne znam. Znam samo da su tu, nekad više, nekad manje. Nekad ih nema uopće.

Mislim da se vraćaju da provjere jesam li spremna. Za ponovan pad i gubljenje u tunelu. Svaki put odu razočarani. Više me ne plaše. Ne djeluju tako na mene. Sretna sam što ih imam, što ih prepoznajem. Želim ih ponuditi kavom, ali nekako na moju ljubav bježe.

Oni nam dolaze kada se umirimo, kada smo toliko iscrpljeni da ni ego ne može više analizirati i razmišljati o događajima u danu. Kada nemamo snage za biti snažnima, oni se pojave. Samo da vide gdje smo sada, jesmo li spremni, bojimo li se, patimo li se.

Ne bojte se.

Kada dođu neka sjednu pokraj vas. Neka vas diraju svojom sjenom. Postanite ta sjena. Izgubite se u njima. Dok ste u miru sa sobom, nema straha. Gdje mir caruje tama se ne zadržava dugo.

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

stela cavrić autorica
Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Smrt

Smrt

Smrt je blizu. Vreba iza ugla. Može se pojaviti svaki tren. Može te pozvati i reći da je vrijeme. Kada dođe po tebe što ćeš prvo pomisliti? Da nije...

Novac

Novac

Gdje leži naša sreća? Naša moć i naš ponos? Što nas ispunjava iznutra? Zbog čega drhtimo? Čime se kupujemo? Čime se prodajemo? Kome? Prodajemo li...

Tata, opraštam ti

Tata, opraštam ti

Bili su sve ono što ti nisi. Sve ono što si trebao a nisi bio. Sve ono što si morao napraviti a nisi napravio. Sve ono što si trebao pružiti a nisi...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!