14/08/2021

Beskrajni konzumerizam

$

Beskrajni konzumerizam nas tjera u propast. Nekontrolirano kupovanje i posjedovanje stvari, konstantno uspoređivanje sa drugima na temelju toga što imamo i koliko imamo, u materijalnom smislu.

Za svaku emociju danas postoji poklon. Svaka rana se može zaliječiti skupim nakitom. Djetetove suze se najbolje brišu novom igračkom. Svaki propušteni trenutak bliskosti se naplaćuje uz kamate. A svaka suza se briše jednom dobrom novčanicom.

Gledanje djeteta kako raste se može pratiti online preko video poziva dok vi radite, radite i samo radite. Dobro da postoje sve te ”stvari” da se ne moramo osjećat. Beskrajno hvala onome tko je shvatio ljudski um i zaključio da je najbolji način izbjegavanja bliskosti taj da se zbližimo poklonima.

I onda ide uspoređivanje. ”A čime se ti baviš? A ti? Moj mali je prošao sa 5 u školi, a tvoj? Moja curica ide na gimnastiku, pjevanje, sviranje klavira i jako je sretna. Mene i muža nema po cijele dane doma pa joj želimo nadoknaditi to vrijeme na način što ćemo joj priuštiti sve što poželi. – Je li sretna?- Kako to misliš? Pa naravno da je. Neka djeca nikad to neće imati, neka djeca se samo igraju u parku i grade kule od pijeska. To je neusporedivo.”

Još jednom beskrajno hvala onome tko je shvatio da se ljubav može kupiti i da ne moraš biti uz osobu da bi ju volio, dovoljno je da ju obasipaš darovima i tvoja je za cijeli život.

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

stela cavrić autorica
Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Ovo je Ništa

Ovo je Ništa

Ništa sam. Ne osjećam ništa. Ne vidim ništa. Ne reagiram na ništa. Praznina. Mrtvilo. Sjene. Nemam ništa. Moje tijelo je ništa. Ništa u srcu. Ništa...

Ljubav

Ljubav

Za sve ono što Ljubav nije. Ljubav nije bol. Nije patnja. Nije neodlučnost. Nije uvjetovanje. Nije žrtva. Ljubav nije gubitak sebe zbog tebe. Ljubav...

Uzmi si svoj nemir

Uzmi si svoj nemir

Uzmi si svoju ljutnju, meni ne treba. Uzmi si svoj bijes, moj je izliječen. Uzmi si svoje nezadovoljstvo, ja sam zadovoljna. Uzmi si svoju patnju,...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!