02/02/2023

Otvorila sam dušu svijetu

$

Otvorila sam dušu pred ovim svijetom koji ne voli osmijehe već tužne poglede. Otvorila sam srce pred kamenjem sivog morala. Vjerovala i nadala se da postoji rupa u koju mogu ući. Otvorila sam oči tamo gdje oči nisu. Tamo gdje se ne vidi i ne čuje. Tamo gdje se čuje zvuk kovanica i zvuk moći. Ušla sam u taj svijet bez parfema na svojoj koži. Noseći samo pjesmu duše.

Ogolila se pred svijetom kojem nije stalo do mene. Otvorila sam dušu, vukla kofer njenih briga.

Rekla mi je

  • tvoje brige su i njihove brige
  • tvoja tuga je i njihova tuga
  • tvoja ljubav je i njihova ljubav
  • nosi moje kofere i svakom daj po jedan

Otvarala sam dušu godinu dana. Otvarala prozore ljudima koji su mi zatvorili vrata. Bacila ključ, ali ostavila rezervni. Otvorila sam dušu svijetu koji je samo čekao nekoga sa istinom. Otvorio je i meni svijet dušu. Izliječio me kroz sebe i kroz mene. Dao mi nešto što mi nitko dao nije.

I ja nastavljam.

Pratim i osjećam.

Pišem i mirujem.

Do kraja ovog života.

Do početka nekog sljedećeg.

0 Komentara

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova stranica zaštićena je kroz hCaptcha i apliciraju se njihova Pravila privatnosti i Uvjeti korištenja.

Pronašli ste sebe u objavi?

Onda će Vam se zasigurno svidjeti moja zbirka pjesama!

Ova zbirka osobnih priča i pjesmi stvorena je s namjerom da prodire u naše najdublje dijelove – onu zanemarenu, često zaboravljenu dušu koja nas usprkos tome nikada ne napušta.

stela cavrić zbirka pjesama kad duša priča svijet šuti
stela cavrić autorica
Stela Cavrić

Ja ne znam što pišem. Riječi same dolaze. Tipkam, tipkam… Kao da je nešto u meni i želi izaći van. Toliko toga, riječi, misli, snovi, neka sve ide van. Neka si svatko uzme što mu treba. Možda se netko pronađe u jednoj rečenici, možda u cijelom tekstu, a možda i nigdje.

I nigdje je u redu. Zapravo, sve je u redu. Prihvaćam, i idem dalje. Da se trebamo razumjeti sada, razumjeli bismo se. Možda ćemo sutra, možda za pet dana, možda za pet godina.

Neka bude kako treba biti.

Povezani blogovi

Tihi dom

Tihi dom

Ulazim u tvoj Tihi dom, brišem cipele na ulazu i otvaram srce. Pitam te kako si, fali li ti nešto, možda ti falim ja ili netko drugi. Vadim dušu van...

Uz tebe sam

Uz tebe sam

ne želim ti reći da će život proći i da je tako trebalo biti dajem ti siguran prostor da se i ti raspadneš ako treba, padni i ostani na podu ne...

Što nakon ljubavi?

Što nakon ljubavi?

nakon ljubavi ostaje poštovanje ako nema poštovanja znači da ljubavi nikad nije ni bilo *gledam kako se biraju ljudi pa provode skupa minute, dane i...

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatite se na newsletter!

 

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim pjesmama, dnevnicima i blogovima, kao i budućim inovacijama u sklopu rada bloga! Neću vam slati spam u bilo kojem obliku ili formatu.

Uspješno ste se pretplatili!