Dubina

Svi bi htjeli biti duboki ali rijetko tko ima muda kopati po dubini. Dubina je prljava i blatnjava. Iz dubine se nekad ne izađe danima. Dubina će te razoriti i ako imaš sreće, uništiti. Dubina će ti utjecati na svaki odnos u životu. Ljubavni, prijateljski, obiteljski. Dubina će te natjerati da presječeš sve što ti ne koristi, ako nećeš sam, morati ćeš na silu.

Dubina se ne šali. Kad si jednom u blatu upadaš cijeli u njega. Nema spasa izvana. Samo ti i dubina. Jedan na jedan. Najgori period tvog života. Najblaženiji period tvog života. Tako da, ne pravi se da si dubok jer duboki vide kroz tebe, ne možeš se sakriti. Dubina će te razoriti, slomiti, ugasiti sva svjetla i reći mraku da bude sa tobom danima. Dubina će ti otvoriti svaku ranu koju si krpao godinama sa jeftinim flasterom. Dubina će te natjerati da pogledaš svoje lažno lice u ogledalo i moliš za oprost. Plakat ćeš i moliti oproštaj.

U tom trenu ćeš povjerovati u nešto mnogo veće od sebe. U tom trenu ćeš shvatiti koliko si mali i koliko maski još moraš skinuti. Dubina ti neće dopustiti da se vratiš na staro. Staro je mrtvo. Nestalo zauvijek. Spaljeno.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: