Pogledaj se

Pogledaj se danas u ogledalo i vidi se. Gledaj svoje oči, promatraj boju u njima. Pogledaj se danas i vidi nove bore koje su se pojavile na licu. Nasmij im se. Pogledaj se danas i vidi svoju kosu. Ima li istu boju kao do sada ili se počela mijenjati. Gledaj se toliko dugo dok ti ne postane neugodno.

Gledaš li se ikada toliko dugo? Ili je svaki pogled mehanički?

Pogledaj se danas u ogledalo i reci si da se voliš. Reci očima ”volim te”. Reci usnama ”volim te”. Pogledaj se danas i nasmij se iskreno. Nasmij se dok se ne pojavi iskra u očima. Pojavit će se. Ako se smiješ dovoljno dugo. Pogledaj se danas u ogledalo i zahvali se. Svakoj točki na licu, madežu, krivini, sjeni. Zahvali se očima što možeš vidjeti sve boje ovoga svijeta. Zahvali se usnama što imaš dar ljubljenja. Zahvali se osmijehu koji može biti darovan svima.

Zahvali se što su sve najbitnije stvari u životu besplatne.

Pogledaj se u ogledalo i zahvali se što se napokon vidiš. Uspori i pogledaj se. Toliko si voljen. Toliko si voljena. Imaš priliku da se vidiš i zahvališ. Zanemari sve obveze i danas to napravi. Za sve one koji nemaju priliku to napraviti. Za sve one koji se ne vide danas, koji se ne čuju danas, koji si ne vide osmijeh.

Napravi to danas. Napravi to svaki dan. Napravi to za sebe.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: