Bivši

Bivši odnosi. Bivši prijatelji. Bivši partneri. Bivši šefovi. Bivši osjećaji. Bivše ljubavi.

Zašto zazirete od bivših odnosa? Zašto vam većina bivših odnosa završi u sukobu? A dok je trajao odnos sve je bilo ”lijepo i u redu.”

Netko tako blizak i drag je postao netko tako dalek i omražen. Zbog čega više pamtimo loše stvari? Loše emocije, loša iskustva. Je li to zbog toga jer smo mi loši? Ili smatramo da je onaj drugi loš pa mu zamjeramo? I okrećemo glavu od tog nekog tko nam je nekad imao srce?

Što znači otpusti i oprosti? Jeste li otpustili i oprostili? I najbitnije, jeste li se zahvalili?

Tom nekom tko vas je u određenom periodu života usrećio. Volio vas, slušao, svađao se sa vama. Zbog tog nekog ste postali osoba koja ste danas. Zbog svih ljudi koji su prošli kroz vaš život ste osoba kakva ste danas.

Zahvalite se.

Ne možete? Nemojte.

Doći će vam slična osoba, slična situacija, ako ne otpustite. Tako to ide. Zahvalite se na svakom trenutku sa tom osobom. Sjetite se svakog načina na koji vas je ta osoba obogatila. Bilo to preporuka za knjigu ili film, učenje o nekom poslu, učenje da se pobrinete za sebe, učenje kroz ljubav ili patnju. Samo se zahvalite. Jer vaša duša ne poznaje dobro ili loše. Duša samo uči.

Netko vas je prevario – zahvalite se. Netko vas je izdao – zahvalite se. Za sve se zahvalite. Doći će dan kada ćete razumjeti ovo napisano. U svakom trenutku našeg života dolaze nam osobe i situacije koje trebaju našoj duši. Svaki odnos ima svrhu. Čak i onaj od deset minuta sa nepoznatom osobom u prolazu. Poneki odnosi završe. Poneki traju cijeli život.

Ako naučimo od svakog ponešto naučili smo otpustiti bez zamjeranja. Ako smo svjesni da je nečija uloga samo da nas probudi, osvijesti, voli, ostavi, naučili smo prihvatiti bez vezivanja.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: