Beskrajni konzumerizam

Beskrajni konzumerizam nas tjera u propast. Nekontrolirano kupovanje i posjedovanje stvari, konstantno uspoređivanje sa drugima na temelju toga što imamo i koliko imamo, u materijalnom smislu.

Za svaku emociju danas postoji poklon. Svaka rana se može zaliječiti skupim nakitom. Djetetove suze se najbolje brišu novom igračkom. Svaki propušteni trenutak bliskosti se naplaćuje uz kamate. A svaka suza se briše jednom dobrom novčanicom.

Gledanje djeteta kako raste se može pratiti online preko video poziva dok vi radite, radite i samo radite. Dobro da postoje sve te ”stvari” da se ne moramo osjećat. Beskrajno hvala onome tko je shvatio ljudski um i zaključio da je najbolji način izbjegavanja bliskosti taj da se zbližimo poklonima.

I onda ide uspoređivanje. ”A čime se ti baviš? A ti? Moj mali je prošao sa 5 u školi, a tvoj? Moja curica ide na gimnastiku, pjevanje, sviranje klavira i jako je sretna. Mene i muža nema po cijele dane doma pa joj želimo nadoknaditi to vrijeme na način što ćemo joj priuštiti sve što poželi. – Je li sretna?- Kako to misliš? Pa naravno da je. Neka djeca nikad to neće imati, neka djeca se samo igraju u parku i grade kule od pijeska. To je neusporedivo.”

Još jednom beskrajno hvala onome tko je shvatio da se ljubav može kupiti i da ne moraš biti uz osobu da bi ju volio, dovoljno je da ju obasipaš darovima i tvoja je za cijeli život.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: